Соняшникова олія – це популярний продукт, який завжди рятує під час смаження страв. Але мало хто знає про те, як правильно слід зберігати таку олію, передають Патріоти України.
Справа в тому, що продовжити термін життя продукту і зберегти його смакові якості можна в тому випадку, якщо тримати розкриту пляшку в холодильнику.
Все ж таки слід враховувати, що після відкриття пляшки термін придатності соняшникової олії значно скорочується, але цей процес можна уповільнити, якщо тримати пляшку в холодильнику.
Поруч із плитою або в кухонній шафці масло тримати не варто.
Пов’язано це з тим, що через часті високі температури воно швидше зіпсується і набуде неприємного присмаку, а смажити їжу на ньому після цього вже не можна.
Господині рекомендують виконати ще пару простих маніпуляцій, щоб продовжити термін зберігання олії.
Наприклад, масло потрібно відразу після відкриття перелити в тару зі скла. Також можна відправити в ємність із олією горох або квасолю, щоб зберегти ефект свіжості надовго.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...