
Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України.
Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. Однак результат того вартий: ви отримаєте смачну, корисну та поживну страву. Але тільки в тому випадку, якщо під час приготування не було допущено грубих помилок. Поширеною є помилка, через яку варена квасоля втрачає апетитний зовнішній вигляд.
Що не так
Деякі господині закривають або приривають каструлю кришкою під час варіння квасолі. Здавалося б, ця дія сприятиме прискоренню приготування страви та швидкому розм’якшенню бобових. Але насправді використання кришки – груба помилка. Якщо ви взялися за приготування квасолі, залиште посуд відкритим.
В іншому випадку бобові потемніють. Зовнішній вигляд готової страви не можна буде назвати апетитною. Звичайно, що у цьому випадку квасоля навряд чи втратить свої корисні властивості. Ось тільки буро-коричневий відтінок, що з’явився, навряд чи сприятиме отриманню задоволення від трапези.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...