Навіть здавалось в такій простій дії як приготування каші є безліч нюансів, які варто врахувати, щоб приготувати смачну страву, передають Патріоти України.
Майже всі крупи перед варінням можна обсмажувати.
Виняток – крупи дрібної фракції. Наприклад, кус-кус, кукурудзяну крупу, пшеничні пластівці обсмажувати не можна. Але й замочувати їх не варто.
Такі крупи дрібної фракції можна одразу варити.
Злегка обсмажити на сковороді варто пшонку, гречку, перловку, манку, рис, булгур.
Навіщо обсмажують крупи?
Якщо посмажити крупу, з неї піде гіркота і вона не буде так сильно розварюватися.
А ще це робиться, щоб знищити бактерії, які могли потрапити у крупи разом із вологою.
Ці ж крупи після обсмажування можна замочувати. У процесі замочування крупи виділяють ферменти та корисні мікроелементи, насичуються ними.
Крім того, у процесі замочування крупа втрачає глютен.
А ще замочені крупи краще для споживання тим, хто страждає на алергію.
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...