Варто знати! Які крупи потрібно обсмажувати перед варінням, а які замочувати

Навіть здавалось в такій простій дії як приготування каші є безліч нюансів, які варто врахувати, щоб приготувати смачну страву, передають Патріоти України.

Подробиці

Майже всі крупи перед варінням можна обсмажувати.

Виняток – крупи дрібної фракції. Наприклад, кус-кус, кукурудзяну крупу, пшеничні пластівці обсмажувати не можна. Але й замочувати їх не варто.

Такі крупи дрібної фракції можна одразу варити.

Злегка обсмажити на сковороді варто пшонку, гречку, перловку, манку, рис, булгур.

Навіщо обсмажують крупи?

Якщо посмажити крупу, з неї піде гіркота і вона не буде так сильно розварюватися.

А ще це робиться, щоб знищити бактерії, які могли потрапити у крупи разом із вологою.

Ці ж крупи після обсмажування можна замочувати. У процесі замочування крупи виділяють ферменти та корисні мікроелементи, насичуються ними.

Крім того, у процесі замочування крупа втрачає глютен.

А ще замочені крупи краще для споживання тим, хто страждає на алергію.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...