Навіть здавалось в такій простій дії як приготування каші є безліч нюансів, які варто врахувати, щоб приготувати смачну страву, передають Патріоти України.
Майже всі крупи перед варінням можна обсмажувати.
Виняток – крупи дрібної фракції. Наприклад, кус-кус, кукурудзяну крупу, пшеничні пластівці обсмажувати не можна. Але й замочувати їх не варто.
Такі крупи дрібної фракції можна одразу варити.
Злегка обсмажити на сковороді варто пшонку, гречку, перловку, манку, рис, булгур.
Навіщо обсмажують крупи?
Якщо посмажити крупу, з неї піде гіркота і вона не буде так сильно розварюватися.
А ще це робиться, щоб знищити бактерії, які могли потрапити у крупи разом із вологою.
Ці ж крупи після обсмажування можна замочувати. У процесі замочування крупи виділяють ферменти та корисні мікроелементи, насичуються ними.
Крім того, у процесі замочування крупа втрачає глютен.
А ще замочені крупи краще для споживання тим, хто страждає на алергію.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...