Варто знати! Які крупи потрібно обсмажувати перед варінням, а які замочувати

Навіть здавалось в такій простій дії як приготування каші є безліч нюансів, які варто врахувати, щоб приготувати смачну страву, передають Патріоти України.

Подробиці

Майже всі крупи перед варінням можна обсмажувати.

Виняток – крупи дрібної фракції. Наприклад, кус-кус, кукурудзяну крупу, пшеничні пластівці обсмажувати не можна. Але й замочувати їх не варто.

Такі крупи дрібної фракції можна одразу варити.

Злегка обсмажити на сковороді варто пшонку, гречку, перловку, манку, рис, булгур.

Навіщо обсмажують крупи?

Якщо посмажити крупу, з неї піде гіркота і вона не буде так сильно розварюватися.

А ще це робиться, щоб знищити бактерії, які могли потрапити у крупи разом із вологою.

Ці ж крупи після обсмажування можна замочувати. У процесі замочування крупи виділяють ферменти та корисні мікроелементи, насичуються ними.

Крім того, у процесі замочування крупа втрачає глютен.

А ще замочені крупи краще для споживання тим, хто страждає на алергію.

Джерело: ПростоВей

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...