Варто знати! Які крупи потрібно обсмажувати перед варінням, а які замочувати

Навіть здавалось в такій простій дії як приготування каші є безліч нюансів, які варто врахувати, щоб приготувати смачну страву, передають Патріоти України.

Подробиці

Майже всі крупи перед варінням можна обсмажувати.

Виняток – крупи дрібної фракції. Наприклад, кус-кус, кукурудзяну крупу, пшеничні пластівці обсмажувати не можна. Але й замочувати їх не варто.

Такі крупи дрібної фракції можна одразу варити.

Злегка обсмажити на сковороді варто пшонку, гречку, перловку, манку, рис, булгур.

Навіщо обсмажують крупи?

Якщо посмажити крупу, з неї піде гіркота і вона не буде так сильно розварюватися.

А ще це робиться, щоб знищити бактерії, які могли потрапити у крупи разом із вологою.

Ці ж крупи після обсмажування можна замочувати. У процесі замочування крупи виділяють ферменти та корисні мікроелементи, насичуються ними.

Крім того, у процесі замочування крупа втрачає глютен.

А ще замочені крупи краще для споживання тим, хто страждає на алергію.

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Які крупи не можна мити, а треба одразу сипати в каструлю

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 11:07

Важливий етап у приготуванні страв – підготовка якісного продукту, передають Патріоти України. Вважається, що спочатку крупу потрібно промити, а потім варити. У випадку з гречкою або рисом все зрозуміло – на цих крупах можуть осідати сторонні домішки, ...

А ви це знали? Чому фарш не можна заморожувати разом із цибулею

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 10:12

Частенько фарш господині заморожують про запас, щоб при необхідності швиденько приготувати котлети і не морочитися з м’ясом, передають Патріоти України. Фарш для котлет без цибулі не обходиться, тому ці інгредієнти зберігаються разом в морозилці. Так р...