Варто знати: Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати 2 простих тести та не помилитися у виборі.

Перший спосіб

Цей варіант зовсім не придатний для використання у магазині. Але діє він безвідмовно. Все тому, що для визначення сортової різниці доведеться розрізати бульбу картоплі на дві половини.

Потім обидві половинки потрібно потерти один об одну, і якщо з’являться краплі соку, це сорт з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для салатів чи смаження.

Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок та запікати у духовці.

Другий спосіб

Провести його можна навіть у магазині чи на ринку. Просто зверніть увагу на колір коренеплодів. Якщо це картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження, а шкірка на бульбах повинна бути гладкою. Не годиться для смаження картопля з червоною та фіолетовою шкіркою.

Джерело: ПростоВей

Додайте дрібку в каву - і забудете про солодке! Лікарі в захваті від ефекту

середа, 10 грудень 2025, 8:15

Ароматні суміші, які ми звикли використовувати лише у випічці, мають куди ширший потенціал. Їхній насичений склад століттями застосовується у натуральній медицині, а користь від них відчутна вже після кількох днів регулярного вживання. Дієтологи радять...

Приємний бонус! Кілька чашок кави на день можуть уповільнювати клітинне старіння, - дослідження

середа, 10 грудень 2025, 7:42

Помірне щоденне споживання кави може уповільнювати біологічне старіння клітин у людей із тяжкими психічними розладами, однак перевищення рекомендованої кількості нівелює цей ефект. Про це свідчать результати дослідження, опублікованого в журналі BMJ Me...