Варто знати: Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати 2 простих тести та не помилитися у виборі.

Перший спосіб

Цей варіант зовсім не придатний для використання у магазині. Але діє він безвідмовно. Все тому, що для визначення сортової різниці доведеться розрізати бульбу картоплі на дві половини.

Потім обидві половинки потрібно потерти один об одну, і якщо з’являться краплі соку, це сорт з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для салатів чи смаження.

Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок та запікати у духовці.

Другий спосіб

Провести його можна навіть у магазині чи на ринку. Просто зверніть увагу на колір коренеплодів. Якщо це картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження, а шкірка на бульбах повинна бути гладкою. Не годиться для смаження картопля з червоною та фіолетовою шкіркою.

Джерело: ПростоВей

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...