Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати 2 простих тести та не помилитися у виборі, передають Патріоти України.
Цей варіант зовсім не придатний для використання у магазині. Але діє він безвідмовно. Все тому, що для визначення сортової різниці доведеться розрізати бульбу картоплі на дві половини.
Потім обидві половинки потрібно потерти один об одну, і якщо з’являться краплі соку, це сорт з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для салатів чи смаження. Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок та запікати у духовці.
Провести його можна навіть у магазині чи на ринку. Просто зверніть увагу на колір коренеплодів. Якщо це картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження, а шкірка на бульбах повинна бути гладкою. Не годиться для смаження картопля з червоною та фіолетовою шкіркою.
Для багатьох з нас ранкова кава - це необхідний ритуал, а додавання молока здається цілком природним. Але чи підходить кава з молоком усім? Експерти попереджають: для деяких людей вона може завдати шкоди, передають Патріоти України. Чи зменшує молоко к...
Для багатьох ранкова чашка кави - незмінний ритуал, який заряджає енергією на цілий день. Але що станеться з вашим тілом, якщо відмовитись від улюбленого напою? Експерти з харчування розповідають про найважливіші зміни, які можуть вас здивувати, переда...