Варто знати! Коли макарони потрібно промивати водою після варіння, а коли це зайве

Господині звикли промивати макарони водою після варіння, тому що здебільшого макарони не відрізнялися відмінною якістю, передають Патріоти України.

Нині ж у магазинах та супермаркетах продається величезна різноманітність макаронів, у тому числі із твердих сортів пшениці, які промивати точно не потрібно.

Подробиці

Але навіть якщо ви любитель бюджетних макаронних виробів, немає необхідності обдавати їх водою після варіння. Нема там стільки крохмалю, який треба вимити.

Проте промивати макарони після варіння потрібно у двох випадках: якщо вони злиплись, а їх потрібно подавати на стіл зараз і якщо макарони відварювали для салату.

Якщо макарони злиплися в ком після варіння, промийте їх теплою водою під краном, а потім обсушіть на сковорідці і подавайте на стіл.

Смак страви після таких маніпуляцій зміниться, але спеції та соус виправлять ситуацію.

Щоб такого більше не повторилося, під час варіння додавайте краплю рослинної олії у воду. Макарони не будуть злипатись і тоді їх можна без промивання покласти в тарілку і подавати на стіл.

Все-таки щойно зварені макарони відрізняються за смаком від тих, що промивали.

Господиням на замітку! Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

понеділок, 20 січень 2025, 10:13

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...