Варто знати! Коли макарони потрібно промивати водою після варіння, а коли це зайве

Господині звикли промивати макарони водою після варіння, тому що здебільшого макарони не відрізнялися відмінною якістю, передають Патріоти України.

Нині ж у магазинах та супермаркетах продається величезна різноманітність макаронів, у тому числі із твердих сортів пшениці, які промивати точно не потрібно.

Подробиці

Але навіть якщо ви любитель бюджетних макаронних виробів, немає необхідності обдавати їх водою після варіння. Нема там стільки крохмалю, який треба вимити.

Проте промивати макарони після варіння потрібно у двох випадках: якщо вони злиплись, а їх потрібно подавати на стіл зараз і якщо макарони відварювали для салату.

Якщо макарони злиплися в ком після варіння, промийте їх теплою водою під краном, а потім обсушіть на сковорідці і подавайте на стіл.

Смак страви після таких маніпуляцій зміниться, але спеції та соус виправлять ситуацію.

Щоб такого більше не повторилося, під час варіння додавайте краплю рослинної олії у воду. Макарони не будуть злипатись і тоді їх можна без промивання покласти в тарілку і подавати на стіл.

Все-таки щойно зварені макарони відрізняються за смаком від тих, що промивали.

Є секрет! Як правильно солити сало, щоб воно було м’яким

субота, 12 жовтень 2024, 22:10

Улюблений багатьма продукт є не лише смачним, а й корисним частуванням. Більшість «салоїдів» полюбляють м’яке сало, але не всім вдається засолити його так, щоб воно було м’яким. Є кілька простих способів, які допоможуть покращити цей продукт настільки,...

Оцінять всі! Смачні рулетики з курячого філе із сиром та беконом

субота, 12 жовтень 2024, 17:13

Ці соковиті рулетики дуже швидко готувати. Смакують з будь-яким гарніром, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Візьміть філе, помийте, просушіть й розріжте навпіл та гарно відбийте. Посоліть, поперчіть. Можна додати мікс спецій до к...