Господині звикли промивати макарони водою після варіння, тому що здебільшого макарони не відрізнялися відмінною якістю, передають Патріоти України.
Нині ж у магазинах та супермаркетах продається величезна різноманітність макаронів, у тому числі із твердих сортів пшениці, які промивати точно не потрібно.
Але навіть якщо ви любитель бюджетних макаронних виробів, немає необхідності обдавати їх водою після варіння. Нема там стільки крохмалю, який треба вимити.
Проте промивати макарони після варіння потрібно у двох випадках: якщо вони злиплись, а їх потрібно подавати на стіл зараз і якщо макарони відварювали для салату.
Якщо макарони злиплися в ком після варіння, промийте їх теплою водою під краном, а потім обсушіть на сковорідці і подавайте на стіл.
Смак страви після таких маніпуляцій зміниться, але спеції та соус виправлять ситуацію.
Щоб такого більше не повторилося, під час варіння додавайте краплю рослинної олії у воду. Макарони не будуть злипатись і тоді їх можна без промивання покласти в тарілку і подавати на стіл.
Все-таки щойно зварені макарони відрізняються за смаком від тих, що промивали.
Якщо в процесі приготування сирники липнуть до сковорідки, то блюдо може і не вийти. Корочка так і залишиться на сковоріді, а до столу доведеться подавати майже сирий сир. Іноді з такою проблемою може зіткнутися будь-яка господиня. Які недоліки в проце...
Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...