Варто знати! Шеф-кухарі розкрили секрети збереження соковитості курячого філе

Працювати з курячим філе буває досить складно. Причина полягає в специфіці цієї частини курки. Філе дієтичне та сухе, в ньому немає жирового прошарку. Але з ним можна попрацювати, щоб після приготування воно не стало надто сухим, передають Патріоти України.

Подробиці

Традиційно для маринування можна використовувати цитрусовий сік або соєвий соус. Вони добре виконують поставлене завдання, яке полягає в пом’якшенні волокон. А разом з тим й соковитість буде кращою.

Відбивайте правильно куряче філе. Спочатку його треба обернути в харчову плівку. Потім обережно відбийте, рівномірно.

Найкраще зберігає соковитість панірування. Воно виконує захисну функцію. Не дає м’ясному соку витікати. І мова йде не просте панірування в борошні та сухарях, яйці. Філе потребує кляру. Воно запечатує соки, тож вони залишаються всередині.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...

А ви це знали? Чому насіння соняшнику зеленіє після випічки - пояснюють експерти

понеділок, 24 листопад 2025, 16:17

Насіння соняшнику - популярний і корисний інгредієнт для салатів, випічки та перекусів. Іноді воно зеленіє після термічної обробки, що викликає занепокоєння у господинь. Але чи означає це, що хліб або насіння зіпсовані, передають Патріоти України. Зеле...