Варто знати всім! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його право. Розкажемо, як виконати 2 простих тести та не помилитися у виборі, передають Патріоти України.

Перший спосіб

Цей варіант зовсім не придатний для використання у магазині. Але діє він безвідмовно. Все тому, що для визначення сортової різниці доведеться розрізати бульбу картоплі на дві половини.

Потім обидві половинки потрібно потерти один об одну, і якщо з’являться краплі соку, це сорт з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для салатів чи смаження. Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок та запікати у духовці.

Другий спосіб

Провести його можна навіть у магазині чи на ринку. Просто зверніть увагу на колір коренеплодів.Якщо це картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження, а шкірка на бульбах повинна бути гладкою. Не годиться для смаження картопля з червоною та фіолетовою шкіркою.

А ви це знали? Що станеться з організмом, якщо вживати надто багато білка

четвер, 11 вересень 2025, 11:12

Популярність дієт із високим вмістом білка зростає, однак спеціалісти попереджають: надлишок протеїну може спричинити проблеми зі здоров’ям. Про це повідомило видання Sciencealert, передають Патріоти України. Білок справді важливий — він формує м’язи, ...

Творять дива! ТОП-5 фруктів, які називають "еліксиром вічної молодості"

середа, 10 вересень 2025, 18:15

Здоров’я і молодість організму залежать не лише від способу життя, а й від харчування. Дорогі добавки та косметичні процедури не завжди дають бажаний результат, водночас звичайні доступні фрукти можуть стати справжнім еліксиром молодості. Лікарі та діє...