Варто знати всім! Тонкощі варіння курячого філе, щоб воно було м’яким

Зізнайтесь чесно, наскільки ви любите відварене куряче філе. Воно вам рідко смакує, бо виходить сухим та його важко ковтати? Переважно саме так і відбувається. Для салатних справ це нормально, а от просто так його покласти до гарніру та з’їсти бажання не виникає. Якщо навчитись готувати його правильно, ваша думка про цей продукт суттєво зміниться, передають Патріоти України.

Правильна підготовка

Охолоджене філе та заморожене в результаті варіння мають різну структуру. І більшість шеф-кухарів рекомендують обирати саме охолоджене. З ним більше шансів отримати м’яке та ніжне м’ясо птиці.

Якщо у вас є тільки заморожене, не втрачайте надію. Просто момент готової страви буде відстрочено. Покладіть заморожене філе на нижню полицю холодильника та чекайте розмороження. Пришвидшувати процес гарячою водою чи мікрохвильовкою не варто. Це тільки зіпсує все.

Як правильно варити

Не наливайте багато води у каструлю. Якщо ви хочете приготувати саме філе, а не бульйон, рідина просто має покрити м’ясо. Далі доводите до кипіння та зменшуєте вогонь до мінімально можливого рівня. Каструлю прикрийте кришкою, але не закривайте повністю.

Ароматичні та смакові добавки

Курка нейтральна за смаком, тому їй потрібно надати трохи індивідуальності. Після закипання води додайте овочі (цибуля, морква, петрушка), духмяний перець, лаврове листя, зелень. Вони зроблять свою справу. Витисніть трохи лимонного соку для м’якості.

Коли треба солити

Це головне питання, від якого все залежить. В процесі готування м’ясо не варто солити. Коли воно буде готове, тільки тоді треба додати сіль, накрити кришкою та лишити вже без вогню на 20 хвилин. Правила-рекомендації дозволяють приготувати смачне філе, а головне — м’яке. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...