Вас будуть питати, як ви це зробили: Рецепт фантастичного пирога з йогуртовою начинкою

Не чекайте святкового настрою — приготуйте його своїми руками. Обіцяємо, цей десерт здатний творити дива і робити щасливими всіх, хто його спробує, зазначають Патріоти України.

Вам потрібно:

Тісто:

  • 2 яєчних жовтки
  • 80 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • цедра одного лимона
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

Для начинки:

  • 2 яєчних білків
  • 80 г цукру
  • 400 мл жирного йогурту
  • 3 ст. л. борошна

Приготування

Збити яєчні жовтки з цукром. Додати топлене масло, все добре збовтати. Додати терту цедру лимона.

Змішати борошно, розпушувач, додати до решти інгредієнтів, перемішати до однорідної маси.

Розділити тісто на дві рівні частини, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Збити яєчні білки, змішати їх з йогуртом. Додати цукор і борошно.

Форму змастити, присипати борошном. Викласти перший шар тіста.

Зверху — шар начинки з йогурту, а потім накрити другим шаром тіста — його потрібно натерти на тертці.

Поставити пиріг у розігріту до 180°C духовку і випікати 35 хвилин. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою, нарізати і подавати. Смачного!

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...