Вживання винограду знижує рівень холестерину в крові, що може допомогти запобігти серцевим нападам та інсультам. При цьому вживати плоди треба регулярно, передають Патріоти України.
Як розповів Express із посиланням на дослідження вчених із Каліфорнії, регулярне вживання винограду значно збільшує різноманітність бактерій у кишківнику, що вважається важливим для сильної імунної системи. Крім того, вживання винограду значно знижує рівень холестерину, жироподібної речовини в нашій крові, яка може закупорювати артерії і спровокувати серцеві захворювання.
Свої висновки вчені ґрунтують на спостереженні за учасниками експерименту. Добровольцям давали щодня 46 грамів порошку із цільного винограду. Потім, за чотири тижні, дослідники проаналізували кишкову мікробіоту."Ми виявили, що виноград благотворно впливає на кишкові бактерії, і це чудова новина, оскільки здоровий кишківник має вирішальне значення для хорошого здоров'я", – сказав професор Чжаопін Лі, дієтолог та професор медицини Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.
Він зазначив, що після "виноградної дієти" серед корисних бактерій, кількість яких збільшилася, була Akkermansia, бактерія, що викликає великий інтерес завдяки своєму сприятливому впливу на метаболізм глюкози та ліпідів, а також на цілісність слизової оболонки кишківника.
Крім того, спостерігалося зниження рівня холестерину в крові, включно із загальним холестерином на 6,1 відсотка та холестерином ЛПНГ (ліпопротеїни низької щільності) на 5,9 відсотка.
Також вчені виявили, що кількість жовчних кислот – стероїдних кислот, пов'язаних із метаболізмом холестерину, – зменшилася на 40,9%.
За словами вчених, отримані дані свідчать про важливу роль винограду у здоров'ї кишківника і посилюють переваги ягод для здоров'я серця.
Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...