Вчені розповіли, які ягоди знижують рівень холестерину в крові та можуть запобігти інсульту

Вживання винограду знижує рівень холестерину в крові, що може допомогти запобігти серцевим нападам та інсультам. При цьому вживати плоди треба регулярно, передають Патріоти України.

Як розповів Express із посиланням на дослідження вчених із Каліфорнії, регулярне вживання винограду значно збільшує різноманітність бактерій у кишківнику, що вважається важливим для сильної імунної системи. Крім того, вживання винограду значно знижує рівень холестерину, жироподібної речовини в нашій крові, яка може закупорювати артерії і спровокувати серцеві захворювання.

Свої висновки вчені ґрунтують на спостереженні за учасниками експерименту. Добровольцям давали щодня 46 грамів порошку із цільного винограду. Потім, за чотири тижні, дослідники проаналізували кишкову мікробіоту."Ми виявили, що виноград благотворно впливає на кишкові бактерії, і це чудова новина, оскільки здоровий кишківник має вирішальне значення для хорошого здоров'я", – сказав професор Чжаопін Лі, дієтолог та професор медицини Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Він зазначив, що після "виноградної дієти" серед корисних бактерій, кількість яких збільшилася, була Akkermansia, бактерія, що викликає великий інтерес завдяки своєму сприятливому впливу на метаболізм глюкози та ліпідів, а також на цілісність слизової оболонки кишківника.

Крім того, спостерігалося зниження рівня холестерину в крові, включно із загальним холестерином на 6,1 відсотка та холестерином ЛПНГ (ліпопротеїни низької щільності) на 5,9 відсотка.

Також вчені виявили, що кількість жовчних кислот – стероїдних кислот, пов'язаних із метаболізмом холестерину, – зменшилася на 40,9%.

За словами вчених, отримані дані свідчать про важливу роль винограду у здоров'ї кишківника і посилюють переваги ягод для здоров'я серця.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...