Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй сторінці в інстаграм рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом, який точно вам сподобається. Він легкий у приготуванні та не потребує особливих навичок у кулінарії, зазначають Патріоти України.
Рецепт смугастого (мармурового) кексу
Час: 80 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти для шоколадного тіста:
Приготування:
Розігрійте духовку до 165 градусів.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
Для приготування шоколадного тіста в окремому посуді змішайте всі сухі інгредієнти.
Збийте масло з цукром, по одному додавайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
Всипте сухі інгредієнти та перемішайте тісто до однорідної консистенції.
Для приготування гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
Змішайте всі сухі інгредієнти та додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
Почергово викладіть у форму для випікання два тіста.
Відправте смугастий кекс випікатися в духовці протягом 60 хвилин.
Готову випічку вийміть з форми та залишіть охолоджуватися на решітці.
Полийте випічку карамеллю, шоколадом або іншим улюбленим сиропом та подавайте до столу. Смачного!
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...