Вдається завжди: Рецепт апетитного мармурового кексу з гарбузом та шоколадом

Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй сторінці в інстаграм рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом, який точно вам сподобається. Він легкий у приготуванні та не потребує особливих навичок у кулінарії, зазначають Патріоти України.

Рецепт смугастого (мармурового) кексу

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для шоколадного тіста:


Приготування:

  • Розігрійте духовку до 165 градусів.
  • Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
  • Для приготування шоколадного тіста в окремому посуді змішайте всі сухі інгредієнти.
  • Збийте масло з цукром, по одному додавайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
  • Всипте сухі інгредієнти та перемішайте тісто до однорідної консистенції.
  • Для приготування гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
  • Змішайте всі сухі інгредієнти та додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
  • Почергово викладіть у форму для випікання два тіста.
  • Відправте смугастий кекс випікатися в духовці протягом 60 хвилин.
  • Готову випічку вийміть з форми та залишіть охолоджуватися на решітці.
  • Полийте випічку карамеллю, шоколадом або іншим улюбленим сиропом та подавайте до столу. Смачного!

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...

Два інгредієнти, які допоможуть отримати соковиту свинину в духовці

неділя, 8 червень 2025, 11:12

Додайте ще один чудовий рецепт у свою кулінарну книгу. Дізнайтеся, як приготувати ситну та смачну закуску – запечену свинину. Страва подається в гарячому вигляді і як холодна закуска. Свинина відмінно «впишеться» до інших страв на столі, підійде як пер...