Вдається завжди: Рецепт апетитного мармурового кексу з гарбузом та шоколадом

Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй сторінці в інстаграм рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом, який точно вам сподобається. Він легкий у приготуванні та не потребує особливих навичок у кулінарії, зазначають Патріоти України.

Рецепт смугастого (мармурового) кексу

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для шоколадного тіста:


Приготування:

  • Розігрійте духовку до 165 градусів.
  • Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
  • Для приготування шоколадного тіста в окремому посуді змішайте всі сухі інгредієнти.
  • Збийте масло з цукром, по одному додавайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
  • Всипте сухі інгредієнти та перемішайте тісто до однорідної консистенції.
  • Для приготування гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
  • Змішайте всі сухі інгредієнти та додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
  • Почергово викладіть у форму для випікання два тіста.
  • Відправте смугастий кекс випікатися в духовці протягом 60 хвилин.
  • Готову випічку вийміть з форми та залишіть охолоджуватися на решітці.
  • Полийте випічку карамеллю, шоколадом або іншим улюбленим сиропом та подавайте до столу. Смачного!

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...