Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй сторінці в інстаграм рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом, який точно вам сподобається. Він легкий у приготуванні та не потребує особливих навичок у кулінарії, зазначають Патріоти України.
Рецепт смугастого (мармурового) кексу
Час: 80 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти для шоколадного тіста:
Приготування:
Розігрійте духовку до 165 градусів.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
Для приготування шоколадного тіста в окремому посуді змішайте всі сухі інгредієнти.
Збийте масло з цукром, по одному додавайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
Всипте сухі інгредієнти та перемішайте тісто до однорідної консистенції.
Для приготування гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
Змішайте всі сухі інгредієнти та додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
Почергово викладіть у форму для випікання два тіста.
Відправте смугастий кекс випікатися в духовці протягом 60 хвилин.
Готову випічку вийміть з форми та залишіть охолоджуватися на решітці.
Полийте випічку карамеллю, шоколадом або іншим улюбленим сиропом та подавайте до столу. Смачного!
Глазуровані сирки – улюблений десерт не тільки дітей, а й дорослих. І звичайно, краще споживати ті, які виготовлені власноруч. Продуктів для їх приготування потрібно не дуже багато, а виходу смакоти буде достатньо, передають Патріоти України. Приготуйт...
Шашлик чи барбекю можна приготувати ідеально, якщо вміти робити смачний маринад. Думаєте, що треба багато різних дорогих чи екзотичних компонентів? Зовсім ні. Можна зробити маринад для курячої грудки всього з двох найпростіших інгредієнтів. Мінімум час...