Сінабони зазвичай готують саме взимку. Таку випічку часто дарують рідним та пригощають гостей на свята. Щось по-особливому тепле та затише є в таких булочках: приємний аромат кориці, солодка білосніжна помадка та пухке ніжне тісто. Але щоб текстура вийшла саме такою, варто знати одну з найелементарніших технологій приготування десерту. Смачні сінабони приготувала відома гумористка Ірина Микитюк (ircya_newfran). Простий рецепт вона опублікувала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Інгредієнти для помадки:
Спосіб приготування:
1. В теплому молоці розчинити дріжджі з однією чайною ложкою цукру.
2. Залишити на 10-15 хв в теплому місці.
3. Збити разом яйця та цукор. Таку суміш додати у дріжджі, зробити масу однорідною. Засипати половину борошна, перемішати. Додати розтоплене вершкове масло.
4. Додати решту борошна, місити тісто 7-10 хвилин. Продовжувати до того моменту, поки маса не почне відставати від рук, не стане м‘якою та еластичною.
5. Накрити тарілку плівкою або рушником.
6. Відставити в тепле місце на 1 годину.
7. Добре розкатати прямокутником.
8. Змастити тісто м‘яким вершковим маслом, не зачепивши 2 см країв тіста.
9. Зверху посипати сумішшю цукру і кориці.
10. Скрутити в рулет. Порізати на булочки товщиною 4-5 см.
11. Викласти на змащений маслом пергамент.
12. Накрити рушником і залишити на пів години в теплому місці.
13. Випікати 25-30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
14. Для помадки збити всі інгредієнти.
15. Нею полити готові булочки.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...