Вдаються в усіх: Відома гумористка поділилась секретним рецептом пухких сінабонів

Сінабони зазвичай готують саме взимку. Таку випічку часто дарують рідним та пригощають гостей на свята. Щось по-особливому тепле та затише є в таких булочках: приємний аромат кориці, солодка білосніжна помадка та пухке ніжне тісто. Але щоб текстура вийшла саме такою, варто знати одну з найелементарніших технологій приготування десерту. Смачні сінабони приготувала відома гумористка Ірина Микитюк (ircya_newfran). Простий рецепт вона опублікувала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 550 г
  • молоко – 240 г
  • вершкове масло – 80 г
  • цукор – 70 г
  • яйця – 2 шт
  • пресовані дріжджі – 20 г

  • Інгредієнти для начинки:

    • вершкове масло – 100 г
    • кориця – 20 г
    • цукор – 100 г


    Інгредієнти для помадки:

    • вершковий сир – 150 г
    • цукор – 50 г
    • молоко – 3 ст.л

    Спосіб приготування:

    1. В теплому молоці розчинити дріжджі з однією чайною ложкою цукру.

    2. Залишити на 10-15 хв в теплому місці.

    3. Збити разом яйця та цукор. Таку суміш додати у дріжджі, зробити масу однорідною. Засипати половину борошна, перемішати. Додати розтоплене вершкове масло.

    4. Додати решту борошна, місити тісто 7-10 хвилин. Продовжувати до того моменту, поки маса не почне відставати від рук, не стане м‘якою та еластичною.

    5. Накрити тарілку плівкою або рушником.

    6. Відставити в тепле місце на 1 годину.

    7. Добре розкатати прямокутником.

    8. Змастити тісто м‘яким вершковим маслом, не зачепивши 2 см країв тіста.

    9. Зверху посипати сумішшю цукру і кориці.

    10. Скрутити в рулет. Порізати на булочки товщиною 4-5 см.

    11. Викласти на змащений маслом пергамент.

    12. Накрити рушником і залишити на пів години в теплому місці.

    13. Випікати 25-30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

    14. Для помадки збити всі інгредієнти.

    15. Нею полити готові булочки.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...