Вдасться кожній господині: Рецепт торта "П'яна вишня" по-новому від популярної кулінарки

Торт "П'яна вишня" – один із найсмачніших десертів. Але приготувати його вдома вдало – не так вже й просто. Найголовніше – зробити вдале тісто для бісквіту, причому він повинен бути шоколадним. Кулінарка Ольга Матвій поділилася на своєму YouTube-каналі секретами приготування смачного торта, а також пояснила, як зробити вдалий бісквіт та смачний крем, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Вишні – 500 г
  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Борошно – 6 ст. ложок + 1 ложка в крем
  • Какао – 200 г
  • Олія – 200 г
  • Цукор у крем – 0,5 склянки
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Жовтки – 6 шт.
  • Коньяк, можна вино
  • Порада кулінара: вишні залийте коньяком на добу.

    Спосіб приготування:

    1. Відокремте білки від жовтків, перекладіть в блендер білки і збийте їх із сіллю до піків.

    2. Жовтки збийте окремо, доки вони не посвітліють, близько 2 хвилин.

    3. У готові білки покладіть три ложки цукру і три в жовтки та продовжуйте їх збивати знову.

    4. Перелийте готові жовтки в білки, але дуже акуратно, щоб білки не впали.

    5. Далі готову суміш просійте через сито 6 ст. л. борошна та 1 ст. л. какао, ретельно перемішайте.

    6. Готове тісто перелийте у форму та відправте в духовку.

    7. Заварний крем: збийте 6 жовтків та 1/2 склянки цукру, 1/2 молока, просійте туди 1 ст.л. какао та борошна, збийте до однорідності.

    8. Перелийте крем в с отейник, зробіть водяну баню й варіть крем, постійно помішуючи, поки він не загусне.

    9. Готовий пиріг дістаньте з форми, переверніть, зріжте денце і дайте йому повністю охолонути.

    10. Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою і додайте туди вже готовий заварний крем, ретельно перемішайте.

    11. Розріжте бісквіт навпіл, дістаньте середину.

    12. Вишні процідіть, сік із них прогрійте, він буде чудовим просоченням.

    13. Вишні додайте в крем, перемішайте.

    14. Змастіть щедро коржі просоченням та заповніть кремом коржі, з'єднайте їх.

    15. Зробіть глазур: змішайте какао з водою, відправте на вогонь і варіть, поки глазур не загусне.

    16. Гарячою глазур'ю полийте торт, зверху можна прикрасити вишнями.

Ніколи не поєднуйте каву з цими продуктами - ризикуєте здоров’ям!

четвер, 14 серпень 2025, 11:45

Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...

Скільки чашок кави можна пити щодня: Вчені назвали безпечну норму

четвер, 14 серпень 2025, 10:13

Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...