Всі морепродукти мають високий вміст білка і низьку калорійність, саме тому їх дуже часто використовують у дієтичному харчуванні. Однак приємний смак дозволяє їм також стати і прикрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.
Рецепт фаршированих кальмарів
Інгредієнти:
- 8 цілих очищених кальмарів,
- 4 ст. ложки оливкової олії,
- 100 г. витягнутих чері-томатів,
- 20 г. каперсів у солі,
- 30 г. маслин без кісточки,
- 10 г дрібно порубаної петрушки,
- 1 гострий червоний перець,
- 100 г черствого хлібного м'якуша.
Спосіб приготування:
- Очистити кальмари або купити їх вже очищеними.
- Подрібнити в міксері хлібний м'якуш і помістити його в миску, куди додати також каперси, попередньо відмиті від солі в проточній холодній воді, різані маслини без кісточки, дрібно порубаний гострий перець, різані стрілки кальмарів, різану петрушку, трохи солі.
- Добре перемішати та дати настоятися.
- Заповнити кальмарів на дві третини начинкою, за бажанням заколоти їх зубочистками.
- У скороварку налити трохи оливкової олії та трохи підрум'янити на ній кальмарів, додати чері-томати, зубок злегка роздавленого часнику, нарізаний перець та трохи солі. Потім закрити скороварку кришкою та зменшити вогонь.
- Коли з клапана почне виходити пара, засікти десять хвилин, потім відкрити кришку, охолодивши її холодною водою, щоб зменшити внутрішній тиск.
- Переконайтеся, що кальмари м'які, протикаючи їх зубочисткою. При необхідності випаруйте трохи соус при відкритій кришці. Вийміть зубочистки із кальмарів.
- За відсутності скороварки використовуйте чавунний чи глиняний сотейник. Період приготування на повільному вогні трохи збільшиться.
- Дістаньте фаршировані кальмари та розріжте порційно. Смачного!
Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...
Багато господинь знає про те, що фарш повинен включати жирний компонент, щоб котлети або пельмені вийшли соковитими і смачними. Однак часом багато хто кладе компоненти “на око”, через що результат виходить незадовільним. Наприклад, можна зіткнутися з т...