Вдома дешевше, а смак буде не гірше, ніж у кафе: Простий рецепт фаршированих кальмарів

culinary.frank/instagramВсі морепродукти мають високий вміст білка і низьку калорійність, саме тому їх дуже часто використовують у дієтичному харчуванні. Однак приємний смак дозволяє їм також стати і прикрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.

Рецепт фаршированих кальмарів

Інгредієнти:

  • 8 цілих очищених кальмарів,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • 100 г. витягнутих чері-томатів,
  • 20 г. каперсів у солі,
  • 30 г. маслин без кісточки,
  • 10 г дрібно порубаної петрушки,
  • 1 гострий червоний перець,
  • 100 г черствого хлібного м'якуша.

Спосіб приготування:

  1. Очистити кальмари або купити їх вже очищеними.
  2. Подрібнити в міксері хлібний м'якуш і помістити його в миску, куди додати також каперси, попередньо відмиті від солі в проточній холодній воді, різані маслини без кісточки, дрібно порубаний гострий перець, різані стрілки кальмарів, різану петрушку, трохи солі.
  3. Добре перемішати та дати настоятися.
  4. Заповнити кальмарів на дві третини начинкою, за бажанням заколоти їх зубочистками.
  5. У скороварку налити трохи оливкової олії та трохи підрум'янити на ній кальмарів, додати чері-томати, зубок злегка роздавленого часнику, нарізаний перець та трохи солі. Потім закрити скороварку кришкою та зменшити вогонь.
  6. Коли з клапана почне виходити пара, засікти десять хвилин, потім відкрити кришку, охолодивши її холодною водою, щоб зменшити внутрішній тиск.
  7. Переконайтеся, що кальмари м'які, протикаючи їх зубочисткою. При необхідності випаруйте трохи соус при відкритій кришці. Вийміть зубочистки із кальмарів.
  8. За відсутності скороварки використовуйте чавунний чи глиняний сотейник. Період приготування на повільному вогні трохи збільшиться.
  9. Дістаньте фаршировані кальмари та розріжте порційно. Смачного!
Джерело: НВ

Значно спростять життя! Кулінарні хитрощі для гарної випічки

п’ятниця, 6 червень 2025, 8:12

Для того, щоб отримати гарну випічку досить мати гарний настрій. Але ТОП-20 наших порад зроблять процесс приготування набагото простішим, передають Патріоти України. Перш ніж користуватися духовкою електроплити чи газової плити, покладіть аркуш білого ...

Дуже оригінальна на смак: Ніжна і соковита запечена скумбрія в гірчично-апельсиновому маринаді

п’ятниця, 6 червень 2025, 7:13

Скумбрія – неймовірна рибка, це джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів, вона містить омега-3, оптимізує обмін речовин і рівень гормонів! Але найпрекрасніше те, що вона ще й до неможливості смачна і доступна, передають Патріоти України. Рибка зап...