Вдома дешевше, а смак буде не гірше, ніж у кафе: Простий рецепт фаршированих кальмарів

culinary.frank/instagramВсі морепродукти мають високий вміст білка і низьку калорійність, саме тому їх дуже часто використовують у дієтичному харчуванні. Однак приємний смак дозволяє їм також стати і прикрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.

Рецепт фаршированих кальмарів

Інгредієнти:

  • 8 цілих очищених кальмарів,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • 100 г. витягнутих чері-томатів,
  • 20 г. каперсів у солі,
  • 30 г. маслин без кісточки,
  • 10 г дрібно порубаної петрушки,
  • 1 гострий червоний перець,
  • 100 г черствого хлібного м'якуша.

Спосіб приготування:

  1. Очистити кальмари або купити їх вже очищеними.
  2. Подрібнити в міксері хлібний м'якуш і помістити його в миску, куди додати також каперси, попередньо відмиті від солі в проточній холодній воді, різані маслини без кісточки, дрібно порубаний гострий перець, різані стрілки кальмарів, різану петрушку, трохи солі.
  3. Добре перемішати та дати настоятися.
  4. Заповнити кальмарів на дві третини начинкою, за бажанням заколоти їх зубочистками.
  5. У скороварку налити трохи оливкової олії та трохи підрум'янити на ній кальмарів, додати чері-томати, зубок злегка роздавленого часнику, нарізаний перець та трохи солі. Потім закрити скороварку кришкою та зменшити вогонь.
  6. Коли з клапана почне виходити пара, засікти десять хвилин, потім відкрити кришку, охолодивши її холодною водою, щоб зменшити внутрішній тиск.
  7. Переконайтеся, що кальмари м'які, протикаючи їх зубочисткою. При необхідності випаруйте трохи соус при відкритій кришці. Вийміть зубочистки із кальмарів.
  8. За відсутності скороварки використовуйте чавунний чи глиняний сотейник. Період приготування на повільному вогні трохи збільшиться.
  9. Дістаньте фаршировані кальмари та розріжте порційно. Смачного!
Джерело: НВ

Буде смакота! Як готувати котлети, щоб були пишні, а не збиті та сухі

понеділок, 12 травень 2025, 18:09

Під час приготування котлет іноді буває, що готові м’ясні вироби плоскі та збиті. На смак досить сухі та жорсткі, що робить страву не приємною для їжі. Як цього уникнути або що робити, якщо так сталося? Ділимося порадами з досвіду, передають Патріоти У...

А ви це знали? Чому в квашеній капусті з’являється гіркота

понеділок, 12 травень 2025, 17:08

У квашеній капусті багато вітамінів, тому така закуска вважається дуже корисною, особливо в осінньо-зимовий сезон. Господині вважають за краще робити такі заготівлі самостійно. Але тут важливо пам’ятати про деякі нюанси, щоб капуста була ароматною, хру...