Вдома дешевше, а смак буде не гірше, ніж у кафе: Простий рецепт фаршированих кальмарів

culinary.frank/instagramВсі морепродукти мають високий вміст білка і низьку калорійність, саме тому їх дуже часто використовують у дієтичному харчуванні. Однак приємний смак дозволяє їм також стати і прикрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.

Рецепт фаршированих кальмарів

Інгредієнти:

  • 8 цілих очищених кальмарів,
  • 4 ст. ложки оливкової олії,
  • 100 г. витягнутих чері-томатів,
  • 20 г. каперсів у солі,
  • 30 г. маслин без кісточки,
  • 10 г дрібно порубаної петрушки,
  • 1 гострий червоний перець,
  • 100 г черствого хлібного м'якуша.

Спосіб приготування:

  1. Очистити кальмари або купити їх вже очищеними.
  2. Подрібнити в міксері хлібний м'якуш і помістити його в миску, куди додати також каперси, попередньо відмиті від солі в проточній холодній воді, різані маслини без кісточки, дрібно порубаний гострий перець, різані стрілки кальмарів, різану петрушку, трохи солі.
  3. Добре перемішати та дати настоятися.
  4. Заповнити кальмарів на дві третини начинкою, за бажанням заколоти їх зубочистками.
  5. У скороварку налити трохи оливкової олії та трохи підрум'янити на ній кальмарів, додати чері-томати, зубок злегка роздавленого часнику, нарізаний перець та трохи солі. Потім закрити скороварку кришкою та зменшити вогонь.
  6. Коли з клапана почне виходити пара, засікти десять хвилин, потім відкрити кришку, охолодивши її холодною водою, щоб зменшити внутрішній тиск.
  7. Переконайтеся, що кальмари м'які, протикаючи їх зубочисткою. При необхідності випаруйте трохи соус при відкритій кришці. Вийміть зубочистки із кальмарів.
  8. За відсутності скороварки використовуйте чавунний чи глиняний сотейник. Період приготування на повільному вогні трохи збільшиться.
  9. Дістаньте фаршировані кальмари та розріжте порційно. Смачного!
Джерело: НВ

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...