Вечеря, яка готується за 15 хвилин: Рецепт рум'яного курячого філе з лимоном

Якщо потрібно швидко і смачно нагодувати сім'ю або раптових гостей, приготуйте рум'яне та ніжне куряче філе з лимоном. Для створення кулінарного шедевра знадобиться дуже мало продуктів і всього 15 хвилин часу. Подавати обсмажену курячу грудку можна з будь-яким гарніром, радять Патріоти України.

Курячі грудки з лимоном на сковороді

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 лимон або лайм
  • 20 г меленого кмину
  • 0,3 ч. л. меленої куркуми
  • 0,3 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 10 г солі
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

Поставте на плиту сковороду з товстим дном, щоб вона розігрілася, налийте трохи оливкової олії і поставте вогонь на середній рівень. В окремій мисці змішайте паприку, кмин і куркуму, додайте сіль.

Курячі грудки, можна разом зі шкіркою, добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками. Акуратно відокремте філе від кісточки. З усіх боків натріть сумішшю спецій.

Перекладіть шматочки філе на сковороду шкіркою вниз. Щільно притисніть виделкою м'ясо до дна і викладіть кружечки лимона. Коли грудка підрум'яниться, накрийте сковороду листом харчової фольги і притисніть кришкою меншою по діаметру.

Відправте сковороду з курячим філе запікатися в духовку на десять хвилин. Потім переверніть грудку, полийте лимонним соком і знову поверніть у духовку на кілька хвилин. Готове куряче м'ясо перекладіть на тарілку, полийте соком зі сковороди та подавайте з відвареним рисом, овочами чи картопляним пюре. Смачного!

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...