Вечеря, яка готується за 15 хвилин: Рецепт рум'яного курячого філе з лимоном

Якщо потрібно швидко і смачно нагодувати сім'ю або раптових гостей, приготуйте рум'яне та ніжне куряче філе з лимоном. Для створення кулінарного шедевра знадобиться дуже мало продуктів і всього 15 хвилин часу. Подавати обсмажену курячу грудку можна з будь-яким гарніром, радять Патріоти України.

Курячі грудки з лимоном на сковороді

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 лимон або лайм
  • 20 г меленого кмину
  • 0,3 ч. л. меленої куркуми
  • 0,3 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 10 г солі
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

Поставте на плиту сковороду з товстим дном, щоб вона розігрілася, налийте трохи оливкової олії і поставте вогонь на середній рівень. В окремій мисці змішайте паприку, кмин і куркуму, додайте сіль.

Курячі грудки, можна разом зі шкіркою, добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками. Акуратно відокремте філе від кісточки. З усіх боків натріть сумішшю спецій.

Перекладіть шматочки філе на сковороду шкіркою вниз. Щільно притисніть виделкою м'ясо до дна і викладіть кружечки лимона. Коли грудка підрум'яниться, накрийте сковороду листом харчової фольги і притисніть кришкою меншою по діаметру.

Відправте сковороду з курячим філе запікатися в духовку на десять хвилин. Потім переверніть грудку, полийте лимонним соком і знову поверніть у духовку на кілька хвилин. Готове куряче м'ясо перекладіть на тарілку, полийте соком зі сковороди та подавайте з відвареним рисом, овочами чи картопляним пюре. Смачного!

Всі роблять це неправильно - секрет ідеальних смажених яєць від шефа

субота, 26 липень 2025, 10:09

За словами експертів, секрет хрустких країв і ніжного жовтка криється у правильному виборі сковорідки та декількох простих прийомах. Якщо ви смажите яйця на неправильній сковорідці, навіть найсвіжіші яйця можуть зіпсуватися — метал має мікротріщини, ку...

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрет шеф-кухаря з ресторану

субота, 26 липень 2025, 8:12

Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, ...