Вечеря, яка готується за 15 хвилин: Рецепт рум'яного курячого філе з лимоном

Якщо потрібно швидко і смачно нагодувати сім'ю або раптових гостей, приготуйте рум'яне та ніжне куряче філе з лимоном. Для створення кулінарного шедевра знадобиться дуже мало продуктів і всього 15 хвилин часу. Подавати обсмажену курячу грудку можна з будь-яким гарніром, радять Патріоти України.

Курячі грудки з лимоном на сковороді

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 лимон або лайм
  • 20 г меленого кмину
  • 0,3 ч. л. меленої куркуми
  • 0,3 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 10 г солі
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

Поставте на плиту сковороду з товстим дном, щоб вона розігрілася, налийте трохи оливкової олії і поставте вогонь на середній рівень. В окремій мисці змішайте паприку, кмин і куркуму, додайте сіль.

Курячі грудки, можна разом зі шкіркою, добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками. Акуратно відокремте філе від кісточки. З усіх боків натріть сумішшю спецій.

Перекладіть шматочки філе на сковороду шкіркою вниз. Щільно притисніть виделкою м'ясо до дна і викладіть кружечки лимона. Коли грудка підрум'яниться, накрийте сковороду листом харчової фольги і притисніть кришкою меншою по діаметру.

Відправте сковороду з курячим філе запікатися в духовку на десять хвилин. Потім переверніть грудку, полийте лимонним соком і знову поверніть у духовку на кілька хвилин. Готове куряче м'ясо перекладіть на тарілку, полийте соком зі сковороди та подавайте з відвареним рисом, овочами чи картопляним пюре. Смачного!

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

середа, 14 травень 2025, 18:13

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...

Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

середа, 14 травень 2025, 17:13

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...