Вершкове масло нижче 82,5% - несправжнє: Дієтолог розвіяла міфи, в які вірять українці

Вершкове масло - дуже цінний і поживний продукт, але останнім часом про нього ходить багато суперечливих міфів. Нутриціолог і дієтолог Світлана Нікітчук розвіяла багато тверджень про цей продукт на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Міфи про вершковове масло

Холестерин

Твердження про те, що вершкове масло - це холестерин - це міф. Цей продукт багатий вітаміном А, який відповідає за здоров'я волосся і шкіри. Жодне рослинне масло не містить цей вітамін, тим більше в таких кількостях.

Також вершкове масло корисно для репродуктивних органів, очей, нервової та травної системи.

Жирність масла

Те, що вершкове масло нижче 82,5% жирності – це несправжнє масло не відповідає дійсності.⠀
82,5, 73%, 72,5% - це відсоток вмісту високожирових вершків. Більш низький відсоток свідчить про наявність вологи, а не про вміст шкідливих домішок.

Смаження на вершковому маслі

Смажити на вершковому маслі - не можна. Запам'ятайте це. Білки і цукри, які присутні в маслі, при нагріванні кристалізуються і горять, в результаті утворюються канцерогени. Це єдина шкода вершкового масла. Відзначимо, що масло - це калорійний продукт. Тому стежте за його кількістю в раціоні. Його їсти можна і потрібно, важлива порція.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...