Вершкове масло нижче 82,5% - несправжнє: Дієтолог розвіяла міфи, в які вірять українці

Вершкове масло - дуже цінний і поживний продукт, але останнім часом про нього ходить багато суперечливих міфів. Нутриціолог і дієтолог Світлана Нікітчук розвіяла багато тверджень про цей продукт на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Міфи про вершковове масло

Холестерин

Твердження про те, що вершкове масло - це холестерин - це міф. Цей продукт багатий вітаміном А, який відповідає за здоров'я волосся і шкіри. Жодне рослинне масло не містить цей вітамін, тим більше в таких кількостях.

Також вершкове масло корисно для репродуктивних органів, очей, нервової та травної системи.

Жирність масла

Те, що вершкове масло нижче 82,5% жирності – це несправжнє масло не відповідає дійсності.⠀
82,5, 73%, 72,5% - це відсоток вмісту високожирових вершків. Більш низький відсоток свідчить про наявність вологи, а не про вміст шкідливих домішок.

Смаження на вершковому маслі

Смажити на вершковому маслі - не можна. Запам'ятайте це. Білки і цукри, які присутні в маслі, при нагріванні кристалізуються і горять, в результаті утворюються канцерогени. Це єдина шкода вершкового масла. Відзначимо, що масло - це калорійний продукт. Тому стежте за його кількістю в раціоні. Його їсти можна і потрібно, важлива порція.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...