Весь секрет у тісті! Як зробити так, щоб оладки були пухкими, як хмаринка

Оладки хоча й вважаються простою стравою, проте є нюанси, які впливають на смак та вигляд. Іноді дива не трапляється, і вони не піднімаються, не стають пухкими хмаринками. Пропонуємо вам спробувати оладки за цим рецептом. З ним вони завжди виходять вдалими. Читайте про приготування далі, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • яйце — 1 шт.;
  • кефір — 300 мл;
  • цукор — 2 ст.л.;
  • борошно — 260 г;
  • сода — ½ ч.л.;
  • олія.

Як приготувати

Підігрійте кефір. Він повинен бути кімнатної температури. Додайте в нього яйце, цукор та збийте виделкою або вінчиком.

Просійте борошно та вимішайте з кефірно-яєчною масою. Додайте соду та залиште стояти тісто на 15 хвилин.

Зверніть увагу на консистенцію тіста. Для пишних оладок воно повинно бути густим та з ложки падати, а не стікати. З рідкого тіста таких виробів не вийде.

Розігрійте сковороду з олією та смажте оладки до золотистої скоринки. Подавайте з варенням, медом, згущеним молоком чи ягодами. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...