Віденський штрудель з яблуком та корицею: Простий рецепт всесвітньовідомої випічки

Цього разу приготуйте знаменитий австрійський десерт за класичним рецептом з яблуками та корицею, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: тепла вода (80 мл), рослинна олія без запаху (2 ст. л.), столовий оцет або лимонний сік (1/2 ч. л.), сіль (1/8 ч. л.), борошно (140-160 г).

Інгредієнти для начинки: вершкове масло (40 г + 2 ст. л.), панірувальні сухарі (80 г), цукор (65 г), мелена кориця (1/2 ч. л.), родзинки (50 г), ром або вода (3 ст. л.), солодкі яблука (900 г), лимонний сік (1 ст. л.).

Приготування:

У невелику миску виливаємо теплу воду, 1,5 ст. л. рослинної олії та трохи оцту або лимонного соку, додаємо сіль. Просіюємо в рідкі інгредієнти половину від кількості борошна і ретельно перемішуємо. Потім поступово підсипаємо борошно, що залишилося, щоб можна було замісити тісто руками.

Присипаємо борошном робочу поверхню та викладаємо на неї тісто. Вимішуємо ритмічними рухами близько 10 хвилин, поки тісто не відставатиме від рук. Якщо воно досі прилипає, досипаємо ще 1-2 ст. л. борошна і продовжуємо місити.

Потім скочуємо тісто в кулю та кладемо в чисту миску, змащену залишками олії. Накриваємо кришкою або рушником і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі.

Для приготування начинки слід розтопити 40 г вершкового масла на сковороді та додати панірувальні сухарі. Підсмажуємо їх до золотистого кольору, потім знімаємо з вогню та даємо охолонути. Далі сухарі з'єднуємо з цукром та корицею.

Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин, щоб вони стали м'якими, або замочуємо на кілька хвилин у воді, а потім зливаємо її і занурюємо родзинки в ром.

Яблука промиваємо у проточній воді та очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо тонкими скибочками та збризкуємо лимонним соком, щоб вони не почорніли. Змішуємо яблука із родзинками, попередньо зливши воду або ром.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо на ній тісто – має вийти коло діаметром 30-40 см. Потім трохи розтягуємо тісто руками доти, доки воно не стане прозорим. Обрізаємо краї, щоб воно стало прямокутної форми.

Візуально розділяємо пласт поперек навпіл. Змащуємо одну половину 1 ст. л. розтопленого масла, а по другій половині розрівнюємо масу з панірувальних сухарів. Залишаємо 2-3 см вільними по краях.

Потім викладаємо на сухарі яблука з родзинками. Загортаємо бічні краї тіста поверх начинки і згортаємо разом рулетом.

Духовку наперед розігріваємо до 190°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього штрудель швом униз. Зверху змащуємо розтопленим вершковим маслом. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин. Коли почне з'являтися легка рум'яна скоринка – штрудель готовий.

Виймаємо з духовки і залишаємо остигати, а перед подачею штрудель з яблуками та корицею можна посипати цукровою пудрою.


Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...