Відірватися неможливо! Закусочний вафельний торт з куркою - виходить ніжним, соковитим і неймовірно смачним

Представляємо вам рецепт закусочного торта. Готується він на основі вафельних коржів, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 800 грамів курячого філе
  • 150 грамів цибулі
  • 150 грамів моркви
  • пів чайної ложки каррі
  • 1,5 чайні ложки солі
  • пів чайної ложки чорного перцю
  • пів пучка петрушки
  • 3 курячих яйця
  • 4 вафельних коржа
  • 5 столових ложок сметани
  • 100 грамів сиру "Моцарела"

Починаємо приготування:

  1. Куряче філе нарізаємо великими шматочками і кладемо в чашу блендера.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо великими шматочками, додаємо до м'яса. Туди ж кладемо нарізану великими шматочками моркву і перемелюємо до однорідної маси.
  3. В отриману суміш додаємо сіль, перець, каррі, подрібнену петрушку, курячі яйця (2 шт.) і перемішуємо до однорідної маси.
  4. У сметану додаємо куряче яйце, збиваємо вінчиком.
  5. Беремо роз'ємну форму для випічки, кладемо один вафельний корж, зверху трохи начинки, потім корж і знову начинку. На останній корж виливаємо сметанну заливку.
  6. Ставимо все в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30 хвилин.
  7. Через відведений час торт дістаємо, присипаємо подрібненим сиром і знову ставимо в духовку. Запікаємо ще 10 хвилин, а потім дістаємо, виймаємо з форми і подаємо до столу.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Варто знати! Дієтологи одностайно назвали найкориснішу олію для здоров'я

четвер, 13 листопад 2025, 9:50

Оливкову олію, особливо Extra Virgin (EVOO), визнано найкращою як для приготування їжі, так і для здоров’я. Такий висновок зробили чотири зареєстровані дієтологи (RDN), передають Патріоти України. Олія багата на корисні мононенасичені жири, які знижуют...

Буде хрустка скоринка! Ось чим треба натерти курку, щоб вона танула в роті

четвер, 13 листопад 2025, 7:44

Запечене в духовці м'ясо виходить смачним й не вимагає постійної присутності господині на кухні. На свята часто готують у духовці курку, гуску або качку. Щоб птиця вийшла соковитою та ніжною, потрібно м’ясо правильно підготувати для запікання. М’ясу на...