Ви і ваша сім'я дуже любите бутерброди з ковбасою? Однак її склад нерідко виглядає, м'яко кажучи, не зовсім корисним? Магазинній ковбасі є надійна і смачна альтернатива - м'ясний хліб! Готується він досить просто, і ви завжди знаєте, що всередині, зазначають Патріоти України.
Вам будуть потрібні:
М'ясо нарізаємо шматочками і додаємо всі спеції, а також воду. Потім добре вимішуємо його протягом декількох хвилин до тих пір, поки вода повністю не вбереться. Якщо ви не хочете або не можете додати в м'ясо нітритну сіль, її можна замінити і звичайною, інформує Ukr.Media.
Потім добре утрамбовуємо м'ясо, закриваємо його кришкою або поліетиленовою харчовою плівкою і прибираємо в холодильник маринуватися приблизно на добу.
Також готуємо сало. Нарізаємо його дрібними шматочками, а потім заливаємо окропом, перемішуємо й одразу ж перекладаємо в крижану воду. Тепер з холодної води перекладаємо його в суху тарілку, накриваємо і так само, як і м'ясо, прибираємо на добу в холодильник.
На наступну добу перекручуємо м'ясо на м'ясорубці з дрібними ножами, можна навіть пропустити його двічі. Потім змішуємо фарш з шматочками сала, додаємо крохмаль, добре перемішуємо. Після чого невеликими частинами укладаємо його в форму, попередньо змащену олією, кожен шар добре утрамбовуємо. Покладений у форму фарш потім ретельно простукуємо, щоб хліб у фіналі вийшов щільним.
Надаємо верхівці бажану форму, наприклад, трохи округлену як у буханця, і змащуємо будь-яким соусом для рум'яної скоринки. У нашому випадку це сливовий соус ткемалі, але підійде також і будь-який інший соус, кетчуп, майонез і навіть просто білок.
Тепер відправляємо хліб в добре розігріту до 100-110 градусів духовку на 1 годину, потім піднімаємо температуру до 130 градусів і готуємо ще 40-45 хв. Отриману буханку дістаємо з форми, якщо є бажання змащуємо соусом і інші сторони і відправляємо їх зарум'янюватися в духовку приблизно на 15 хв.
Чекаємо поки м'ясний хліб повністю охолоне, після чого відправляємо його на 8-10 годин в холодильник настоюватися. А вранці у вас вже буде готова смачна і корисна ковбаса на сніданок.
А нижче ви можете подивитися детальний відео-рецепт цього м'ясного хліба.
Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...
Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...