Відмінна альтернатива тортам: Простий рецепт крем-брюле по-каталонськи із чорним шоколадом і какао

Каталонський крем.Такий десерт припаде до смаку і дорослим, і дітям. Це відмінна альтернатива тортам, що вимагають довгого приготування, а на смак він нагадує французький крем-брюле. В принципі, це і є різновид крем-брюле, тільки придумали його в Іспанії, — це класична страва каталонської кухні, а готують її з молока, цукру та яйця. Щоб надати пікантності та насиченості, київський кухар Сергій Башинський пропонує додати вершки, какао та чорний шоколад. Класичний каталонський десерт зветься Крем святого Йосипа і готують його в день Йосипа Обручника 19 березня, але навіщо чекати весни, якщо можна ним насолодитися на Різдво, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 1 порцію:

Для крем-брюле:

  • Вершки 30% — 20 г
  • Молоко 2,5% — 20 мл
  • Цукор пісок — 20 г
  • Жовток курячий — 1 шт.
  • Цедра лимона — 1 г

Для мусу:

  • Вершки 30% — 50 г
  • Шоколад чорний 65% — 40 г

Для декору:

  • Какао — 1 г
  • Паличка кориці — 1 шт.
  • Зірочка анісу — 1 шт.

Приготування крем-брюле:

Змішуємо всі інгредієнти (вершки, молоко, цукор, курячий жовток, цедру лимона) у сотейнику до однорідної маси. Підігріваємо до розчинення цукру, не доводячи до кипіння. Беремо деко, заливаємо водою, а у воду ставимо форми для випічки, наповнені кремом. Ставимо в духовку та запікаємо при 150 градусах 30 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо охолонути за кімнатної температури, а потім ставимо в холодильник до повного застигання.

Готуємо мус:

Беремо 25 г вершків, додаємо шоколад і розігріваємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Інші 25 грамів вершків збиваємо. Збиті вершки та вершки з розтопленим шоколадом ретельно змішуємо до однорідної маси.

Готуємо десерт:

Заливаємо мус у форму для десерту. У мус кладемо шматочок крем-брюле та відправляємо десерт у холодильник до застигання. Застиглий десерт перекладаємо на блюдце, заливаємо розтопленим шоколадом і прикрашаємо какао, паличкою кориці та зірочкою анісу.

Джерело: НВ

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...