Відмінна альтернатива тортам: Простий рецепт крем-брюле по-каталонськи із чорним шоколадом і какао

Каталонський крем.Такий десерт припаде до смаку і дорослим, і дітям. Це відмінна альтернатива тортам, що вимагають довгого приготування, а на смак він нагадує французький крем-брюле. В принципі, це і є різновид крем-брюле, тільки придумали його в Іспанії, — це класична страва каталонської кухні, а готують її з молока, цукру та яйця. Щоб надати пікантності та насиченості, київський кухар Сергій Башинський пропонує додати вершки, какао та чорний шоколад. Класичний каталонський десерт зветься Крем святого Йосипа і готують його в день Йосипа Обручника 19 березня, але навіщо чекати весни, якщо можна ним насолодитися на Різдво, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 1 порцію:

Для крем-брюле:

  • Вершки 30% — 20 г
  • Молоко 2,5% — 20 мл
  • Цукор пісок — 20 г
  • Жовток курячий — 1 шт.
  • Цедра лимона — 1 г

Для мусу:

  • Вершки 30% — 50 г
  • Шоколад чорний 65% — 40 г

Для декору:

  • Какао — 1 г
  • Паличка кориці — 1 шт.
  • Зірочка анісу — 1 шт.

Приготування крем-брюле:

Змішуємо всі інгредієнти (вершки, молоко, цукор, курячий жовток, цедру лимона) у сотейнику до однорідної маси. Підігріваємо до розчинення цукру, не доводячи до кипіння. Беремо деко, заливаємо водою, а у воду ставимо форми для випічки, наповнені кремом. Ставимо в духовку та запікаємо при 150 градусах 30 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо охолонути за кімнатної температури, а потім ставимо в холодильник до повного застигання.

Готуємо мус:

Беремо 25 г вершків, додаємо шоколад і розігріваємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Інші 25 грамів вершків збиваємо. Збиті вершки та вершки з розтопленим шоколадом ретельно змішуємо до однорідної маси.

Готуємо десерт:

Заливаємо мус у форму для десерту. У мус кладемо шматочок крем-брюле та відправляємо десерт у холодильник до застигання. Застиглий десерт перекладаємо на блюдце, заливаємо розтопленим шоколадом і прикрашаємо какао, паличкою кориці та зірочкою анісу.

Джерело: НВ

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...