Відмінно впишуться в меню для домашніх посиденьок: Шикарні картопляні палички

Картопляні палички - страва, від якої не відмовляться навіть найвибагливіші гурмани. Палички виходять ароматними і дуже смачними, зазначають Патріоти України.

Їх можна готувати просто в якості закуски, для сімейного перегляду фільмів. А ще вони відмінно впишуться в меню для домашніх посиденьок з друзями. Палички красиво виглядають і мають чудовий смак.

Необхідні продукти

  • 500 грам картоплі
  • 1 куряче яйце
  • 1 столова ложка сметани
  • 1 столова ложка пшеничного борошна
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 50 грам сиру
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування картопляних паличок

Картоплю очищаємо і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Відварюємо до готовності.

З відвареної картоплі зливаємо воду, а потім розминаємо її товкачем. Додаємо до неї рослинну олію і перемішуємо. Туди ж кладемо сметану і часник, пропущений через прес. Туди ж всипаємо чорний перець і пшеничне борошно.

Твердий сир натираємо на тертці і додаємо до гарячої картоплі, перемішуємо. Отриману масу злегка охолоджуємо і вбиваємо куряче яйце, перемішуємо.

Беремо кондитерський мішок і кладемо в нього картопляне пюре.

Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинною олією і відціджуємо приготовлену масу у вигляді паличок. Зверху акуратно промазуємо їх рослинною олією. Запікаємо в духовку, розігрітій до 180 градусів, протягом 7-10 хвилин. А потім подаємо до столу.

Дієві поради! Як відірвати себе від чипсів і жити без переїдання

середа, 8 травень 2024, 16:45

Нерідко психологічні стреси провокують інші неприємності, наприклад, набирання зайвої ваги. До цього часто призводить переїдання, коли ми боремося з наслідками стресу. Серед продуктів, які людина інстинктивно споживає під час стресу, можуть бути навіть...

Ніколи не робіть так! ТОП-5 найпоширеніших помилок, які роблять котлети несмачними

середа, 8 травень 2024, 16:30

Котлети з фаршу — одна з тих традиційних страв, які з кожним роком завойовують все більше прихильників. Вони смачні, прості та швидкі в приготуванні. Котлети чудово смакують як гарячими, так і холодними. Однак іноді одна маленька помилка може призвести...