Картопляні палички - страва, від якої не відмовляться навіть найвибагливіші гурмани. Палички виходять ароматними і дуже смачними, зазначають Патріоти України.
Їх можна готувати просто в якості закуски, для сімейного перегляду фільмів. А ще вони відмінно впишуться в меню для домашніх посиденьок з друзями. Палички красиво виглядають і мають чудовий смак.
Необхідні продукти
Картоплю очищаємо і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Відварюємо до готовності.
З відвареної картоплі зливаємо воду, а потім розминаємо її товкачем. Додаємо до неї рослинну олію і перемішуємо. Туди ж кладемо сметану і часник, пропущений через прес. Туди ж всипаємо чорний перець і пшеничне борошно.
Твердий сир натираємо на тертці і додаємо до гарячої картоплі, перемішуємо. Отриману масу злегка охолоджуємо і вбиваємо куряче яйце, перемішуємо.
Беремо кондитерський мішок і кладемо в нього картопляне пюре.
Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо рослинною олією і відціджуємо приготовлену масу у вигляді паличок. Зверху акуратно промазуємо їх рослинною олією. Запікаємо в духовку, розігрітій до 180 градусів, протягом 7-10 хвилин. А потім подаємо до столу.
Якщо вам не подобається перспектива додавати хліб у котлети або він просто закінчився у той момент, коли треба, то ви можете обрати альтернативу. Насправді є різні інгредієнти, що виконають функцію білої булки не гірше, а іноді навіть краще і смак зроб...
Будемо відверті — страви з картоплі бувають сухі. Їх важко їсти, але ж і продукти шкода. В будь-якій незрозумілій кулінарній ситуації готуйте соус. Він врятує та ще й зробить страву фантастично смачною, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні...