Відмінний смаколик на сніданок, обід чи вечерю: Легкий і пісний пиріг з капустою

Простий рецепт пирога з капустою, який ще й можна готувати під час посту.


Пісний пиріг з капустою – відмінний смаколик на сніданок, обід чи вечерю. Він чудово смакує з томатним соком або айраном. Оскільки його легко готувати вдома, з ним справиться навіть підліток, повідомляють Патріоти України.

Рецепт пісного пирога з капустою

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Змішайте 400 грамів борошна з сіллю, цукром та дріжджами.
  1. Влийте до сухих інгредієнтів теплу воду та олію. Перемішайте масу.
  1. Додайте ще 50 грамів борошна та замісіть тісто.
  1. Перекладіть тісто в чистий посуд змащений олією та накрийте шаром харчової плівки. Відправте тісто в тепле місце на 60 хвилин.


  1. Дрібно нашаткуйте капусту та перекладіть її в теплу воду. Накрийте кришкою та залишіть на 15 хвилин. Злийте воду з капусти.
  1. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на грубій тертці.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній спочатку цибулю, а далі моркву.


  1. Додайте до овочів капусту та продовжуйте смажити начинку ще 10 – 15 хвилин.
  1. Готову капусту посоліть та поперчіть і перемішайте. Залишіть її охолоджуватися.
  1. Готове тісто розділіть на дві рівні частини.

  1. Розкачайте одну частину тіста, перекладіть у форму для випікання.
  1. Викладіть начинку та накрийте іншою частиною тіста.


  1. Щільно защипніть краї, в середині пирога зробіть отвір для виходу пари.
  1. Випікайте капустяний пиріг протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.


  1. Перед подачею охолодіть пиріг. Смачного!

Господиням на замітку! Чи може консервація "переморозитися" в погребі, і як це впливає на її якість

понеділок, 24 лютий 2025, 19:30

Домашня консервація - це популярний спосіб зберегти овочі, фрукти та ягоди на зиму, але що робити, якщо взимку температура в погребі падає нижче нуля? Чи може консервація "переморозитися", і як це позначиться на її смаку, консистенції та безпеці? РБК-У...

Не гірше, ніж у ресторані: ТОП-5 порад тим, хто хоче приготувати суші вдома

понеділок, 24 лютий 2025, 19:09

Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...