Відмінний смаколик на сніданок, обід чи вечерю: Легкий і пісний пиріг з капустою

Простий рецепт пирога з капустою, який ще й можна готувати під час посту.


Пісний пиріг з капустою – відмінний смаколик на сніданок, обід чи вечерю. Він чудово смакує з томатним соком або айраном. Оскільки його легко готувати вдома, з ним справиться навіть підліток, повідомляють Патріоти України.

Рецепт пісного пирога з капустою

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Змішайте 400 грамів борошна з сіллю, цукром та дріжджами.
  1. Влийте до сухих інгредієнтів теплу воду та олію. Перемішайте масу.
  1. Додайте ще 50 грамів борошна та замісіть тісто.
  1. Перекладіть тісто в чистий посуд змащений олією та накрийте шаром харчової плівки. Відправте тісто в тепле місце на 60 хвилин.


  1. Дрібно нашаткуйте капусту та перекладіть її в теплу воду. Накрийте кришкою та залишіть на 15 хвилин. Злийте воду з капусти.
  1. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на грубій тертці.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній спочатку цибулю, а далі моркву.


  1. Додайте до овочів капусту та продовжуйте смажити начинку ще 10 – 15 хвилин.
  1. Готову капусту посоліть та поперчіть і перемішайте. Залишіть її охолоджуватися.
  1. Готове тісто розділіть на дві рівні частини.

  1. Розкачайте одну частину тіста, перекладіть у форму для випікання.
  1. Викладіть начинку та накрийте іншою частиною тіста.


  1. Щільно защипніть краї, в середині пирога зробіть отвір для виходу пари.
  1. Випікайте капустяний пиріг протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.


  1. Перед подачею охолодіть пиріг. Смачного!

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...

Господиням на замітку! Що додати в каструлю, щоб помітно прискорити варіння картоплі

понеділок, 20 січень 2025, 15:08

Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою. Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності, передають Патріоти України. Зазвичай варіння...