Відмінний смаколик на сніданок, обід чи вечерю: Легкий і пісний пиріг з капустою

Простий рецепт пирога з капустою, який ще й можна готувати під час посту.


Пісний пиріг з капустою – відмінний смаколик на сніданок, обід чи вечерю. Він чудово смакує з томатним соком або айраном. Оскільки його легко готувати вдома, з ним справиться навіть підліток, повідомляють Патріоти України.

Рецепт пісного пирога з капустою

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Змішайте 400 грамів борошна з сіллю, цукром та дріжджами.
  1. Влийте до сухих інгредієнтів теплу воду та олію. Перемішайте масу.
  1. Додайте ще 50 грамів борошна та замісіть тісто.
  1. Перекладіть тісто в чистий посуд змащений олією та накрийте шаром харчової плівки. Відправте тісто в тепле місце на 60 хвилин.


  1. Дрібно нашаткуйте капусту та перекладіть її в теплу воду. Накрийте кришкою та залишіть на 15 хвилин. Злийте воду з капусти.
  1. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на грубій тертці.
  1. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній спочатку цибулю, а далі моркву.


  1. Додайте до овочів капусту та продовжуйте смажити начинку ще 10 – 15 хвилин.
  1. Готову капусту посоліть та поперчіть і перемішайте. Залишіть її охолоджуватися.
  1. Готове тісто розділіть на дві рівні частини.

  1. Розкачайте одну частину тіста, перекладіть у форму для випікання.
  1. Викладіть начинку та накрийте іншою частиною тіста.


  1. Щільно защипніть краї, в середині пирога зробіть отвір для виходу пари.
  1. Випікайте капустяний пиріг протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.


  1. Перед подачею охолодіть пиріг. Смачного!

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...