Візьміть на замітку! Названо продукти, які не можна їсти разом - може стати погано

Щоб зробити їжу смачною, ми змішуємо продукти і отримуємо цікаві страви. Однак виявилося, що деякі такі поєднання здатні завдати шкоди травній системі. Про це пише Timesofindia, перераховуючи найпопулярніші з них, зазначають Патріоти України.

Молоко і банан

Таке часте поєднання продуктів виявилося не зовсім безпечним для здоров'я. Відчуття ситості, яке пов'язане з тим, що організм довго перетравлює цю суміш, може викликати здуття живота і дискомфорт. Також подібне поєднання може спровокувати розлад шлунка. Щоб уникнути цього, додайте до продуктів мускатний горіх, щіпку порошку фенхеля або ж корицю.

Яйця і шинка, бекон

Тяжкість і здуття живота викличе з'єднання декількох білкових продуктів. Як відзначають експерти, негативно впливає на травлення таке поєднання як яйця з беконом або шинкою.

Холодні напої та сир

Не варто поєднувати холодну газовану воду і сир, навіть якщо він – значна частина іншої страви. Здуття живота, болі і дискомфорт – ось чим загрожує вживання, наприклад, піци і «коли».

Кава і сир

Запивати сир-не найкраща ідея. Згідно з даними MedAboutMe, кофеїн не дає повною мірою засвоюватися поживним речовинам. Більш того, він руйнує кальцій. У підсумку, замість корисного сніданку, отримати ви зможете тільки важкість у животі.

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...