Існує ряд продуктів, які ні в якому разі не можна нагрівати і їсти їх в такому вигляді. Про це повідомила лікар-гастроентеролог Юлія Лернер, передають Патріоти України.
Таким чином повторна термічна обробка буряка, шпинату і селери не тільки руйнує цінні вітаміни, але і призводить до вироблення токсинів, які можуть викликати отруєння. Річ у тому, що при розігріванні містяться в них нітрати проявляють свої канцерогенні властивості.
Білок, що міститься в грибах, відварених яйцях або омлеті при підігріві руйнується і може викликати нетравлення в шлунку.
"Картопля, рис. Ці популярні гарніри при розігріванні можуть стати причиною розвитку ботулізму та інших бактеріальних захворювань. Такий ризик пов'язаний з розкладанням крохмалю в картоплі і розмноженням спор бактерій в рисі", - повідомила лікар.
Страви з картоплею і рисом, а також макаронні вироби краще зберігати і вживати в холодному вигляді.
Також не варто повторно нагрівати страви з куркою - адже при цьому сповільнюється травлення і це призводить до гастриту.
Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.
Забудьте про дорогі креми від зморшок і укол ботокса - справжній секрет молодості може ховатися у простій горстці арахісу, яку варто з’їдати щодня, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Барселони виявила, що арахіс уповільнює старіння...