Візьміть на замітку! Ці продукти у жодному разі разі не можна підігрівати - можуть перетворитися на отруту

Існує ряд продуктів, які ні в якому разі не можна нагрівати і їсти їх в такому вигляді. Про це повідомила лікар-гастроентеролог Юлія Лернер, передають Патріоти України.

Це стосується деяких випадків, якщо продукти неправильно зберігалися. Тоді розігрівання їх може привести до гастриту, отруєння і ботулізму, вважає фахівець.

Буряк і селера

Таким чином повторна термічна обробка буряка, шпинату і селери не тільки руйнує цінні вітаміни, але і призводить до вироблення токсинів, які можуть викликати отруєння. Річ у тому, що при розігріванні містяться в них нітрати проявляють свої канцерогенні властивості.

Яйця і гриби

Білок, що міститься в грибах, відварених яйцях або омлеті при підігріві руйнується і може викликати нетравлення в шлунку.

Картопля і рис

"Картопля, рис. Ці популярні гарніри при розігріванні можуть стати причиною розвитку ботулізму та інших бактеріальних захворювань. Такий ризик пов'язаний з розкладанням крохмалю в картоплі і розмноженням спор бактерій в рисі", - повідомила лікар.

Страви з картоплею і рисом, а також макаронні вироби краще зберігати і вживати в холодному вигляді.

Курка

Також не варто повторно нагрівати страви з куркою - адже при цьому сповільнюється травлення і це призводить до гастриту.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...