Візьміть на замітку! У якій воді досвідчені господарки варять картоплю, щоб було смачно

Відварена картопля є дуже популярною стравою, передають Патріоти України.

Адже овоч можна використовувати як смачний гарнір або ж відварити для приготування пюре та популярних видів салатів.

Подробиці

Здавалося б, з варінням цього продукту зможе впоратися навіть дитина.

Однак картопля не завжди виходить смачною. Іноді вона навіть проварюється не рівномірно, що може зіпсувати смак страви.

У яку воду потрібно відправити картоплю, щоб було смачно?

Досвідчені господині знають про те, що закладати картоплю потрібно виключно у холодну воду. При такому підході коренеплід вийде правильно і смачно відварити.

Якщо ж відправити картоплю в киплячу воду, то результат буде не таким, як ви очікуєте. Верхня частина коренеплоду звариться швидко, проте всередині він може залишитися сирим.

Коли потрібно додавати сіль?

Відомо, що без солі відварити картоплю смачно не вийде. Але цей інгредієнт важливо додавати у відповідний час.

Як правило, досвідчені господині чекають на закипання, потім чекають приблизно 6 хвилин і лише тоді додають сіль.

При такому підході картопля не розварюється, що дозволяє використовувати її для гарніру та салатів.

Що їсти в спеку, коли нічого не хочеться - топ легких літніх страв

п’ятниця, 20 червень 2025, 10:07

З настанням літньої спеки апетит часто зникає, а організм потребує не калорій, а вологи, легкості та свіжості. Лікарі й дієтологи радять у такі дні не змушувати себе їсти важку їжу, а обирати легкі, охолоджуючі страви, які водночас забезпечать організм...

Домашній квас - літній напій №1: Як приготувати самостійно

п’ятниця, 20 червень 2025, 9:12

У сезон спеки українці все частіше згадують про натуральний домашній квас — освіжаючий, корисний і без зайвого цукру. У той час, як магазинні варіанти часто містять консерванти, зробити справжній квас удома — простіше, ніж здається, передають Патріоти ...