Впорається навіть дитина: Оригінальний рецепт популярного тортика "Мурашник" (відео)

Багатьом із нас смак "Мурашника" знайомий ще з дитинства. Діти готували такий торт самостійно, спочатку для простоти подрібнювали звичайне печиво, та змащували його згущеним молоком, а пізніше хтось таки наважився працювати зі справжнім тістом. Таким варіантом приготування Патріоти України хочуть поділитися із вами. Цей рецепт дуже простий, тож з ним без проблем впорається навіть дитина.

Інгредієнти:

  • 450 г пшеничного борошна;
  • 340 г вареного згущеного молока;
  • 300 г вершкового масла;
  • 130 г сметани;
  • 100 г підсмажених волоських горіхів;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 50 г мигдальної стружки для прикрашання (за бажанням).

Час приготування: 80 хвилин

Приготування покроково:

1. Для приготування тіста розтоплюємо 150 г вершкового масла. У великій мисці змішуємо борошно, ванільний цукор, сіль, сметану і вливаємо масло. Замішуємо тісто. Має вийти туга та еластична кулька. Загортаємо її в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

© фото: Bene Gusto
2. Підготуємо пергамент за розмірами дека. Охололе тісто разкачуємо просто на пергаменті, виделкою робимо в ньому проколи та відправляємо в розігріту до 200°С духовку. Випікаємо до золотистого кольору приблизно 10-15 хвилин.

3. Для крему варене згущене молоко змішуємо зі 150 г розтопленого вершкового масла, добре перемішуємо.

4. Готовий корж ламаємо качалкою або руками й подрібнюємо на крихти. За бажанням додаємо підсмажені та подрібнені горіхи. Перемішуємо з кремом і починаємо формувати наш торт. Масу можна викласти гіркою, а можна надати будь-яку цікаву для вас форму.

5. За бажанням можна прикрасити мигдальними пластівцями. Ставимо торт в холодильник приблизно на 60 хвилин.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...