Особливу увагу варто приділити вибору лимонів, адже від їх якості залежить дуже багато.
1. Спочатку потрібно натерти тверде масло, потім додати до нього просіяне борошно, сіль і гарненько все перемішати.
2. Окремо змішати соду, гашену оцтом і сметану. З’єднуємо обидві суміші і гарненько вимішуємо тісто. Робити це потрібно швидко, щоб масло не встигло дуже розтанути.
3. Тепер ділимо тісто на дві частини і кладемо їх в холодильник (одна частина тіста повинна бути більше другої у два рази).
4. Готуємо начинку. Лимон необхідно подрібнити за допомогою блендера, попередньо видаливши кісточки. Потім додаємо до лимона цукор, крохмаль і добре перемішуємо.
5. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, можна додати ще трохи крохмалю. Краще вибирати кукурудзяний крохмаль, тому що він надає випічці особливу хрустку скоринку.
6. Тепер тісто можна дістати з холодильника. Розкладіть більшу частину на дні форми та сформуйте високі бортики. Посипте тісто крохмалем, потім вилийте начинку.
7. Накрийте пиріг другим шматочком тіста. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Смачного!
Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...
Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...