Особливу увагу варто приділити вибору лимонів, адже від їх якості залежить дуже багато.
1. Спочатку потрібно натерти тверде масло, потім додати до нього просіяне борошно, сіль і гарненько все перемішати.
2. Окремо змішати соду, гашену оцтом і сметану. З’єднуємо обидві суміші і гарненько вимішуємо тісто. Робити це потрібно швидко, щоб масло не встигло дуже розтанути.
3. Тепер ділимо тісто на дві частини і кладемо їх в холодильник (одна частина тіста повинна бути більше другої у два рази).
4. Готуємо начинку. Лимон необхідно подрібнити за допомогою блендера, попередньо видаливши кісточки. Потім додаємо до лимона цукор, крохмаль і добре перемішуємо.
5. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, можна додати ще трохи крохмалю. Краще вибирати кукурудзяний крохмаль, тому що він надає випічці особливу хрустку скоринку.
6. Тепер тісто можна дістати з холодильника. Розкладіть більшу частину на дні форми та сформуйте високі бортики. Посипте тісто крохмалем, потім вилийте начинку.
7. Накрийте пиріг другим шматочком тіста. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Смачного!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...