Впорається навіть дитина: Рецепт оксамитового лимонного пирога

Багато хто любить цитрусові в випічці. Адже в десертах лимони звучать абсолютно чудово, перетворюючи простий бісквіт на кулінарний оргазм для ласунів. Отже, готуємо прекрасний лимонний пиріг, з випіканням якого може впоратися навіть дитина, радять Патріоти України.

Особливу увагу варто приділити вибору лимонів, адже від їх якості залежить дуже багато.

Для тіста знадобиться:

  • 380 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 0,5 чайної ложки соди (гашеної оцтом)
  • щіпка солі.

Для начинки потрібно:

  • 1,5 лимона
  • 200 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Приготування

1. Спочатку потрібно натерти тверде масло, потім додати до нього просіяне борошно, сіль і гарненько все перемішати.

2. Окремо змішати соду, гашену оцтом і сметану. З’єднуємо обидві суміші і гарненько вимішуємо тісто. Робити це потрібно швидко, щоб масло не встигло дуже розтанути.

3. Тепер ділимо тісто на дві частини і кладемо їх в холодильник (одна частина тіста повинна бути більше другої у два рази).

4. Готуємо начинку. Лимон необхідно подрібнити за допомогою блендера, попередньо видаливши кісточки. Потім додаємо до лимона цукор, крохмаль і добре перемішуємо.

5. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, можна додати ще трохи крохмалю. Краще вибирати кукурудзяний крохмаль, тому що він надає випічці особливу хрустку скоринку.

6. Тепер тісто можна дістати з холодильника. Розкладіть більшу частину на дні форми та сформуйте високі бортики. Посипте тісто крохмалем, потім вилийте начинку.

7. Накрийте пиріг другим шматочком тіста. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Смачного!

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...