Впорається навіть дитина: Рецепт оксамитового лимонного пирога

Багато хто любить цитрусові в випічці. Адже в десертах лимони звучать абсолютно чудово, перетворюючи простий бісквіт на кулінарний оргазм для ласунів. Отже, готуємо прекрасний лимонний пиріг, з випіканням якого може впоратися навіть дитина, радять Патріоти України.

Особливу увагу варто приділити вибору лимонів, адже від їх якості залежить дуже багато.

Для тіста знадобиться:

  • 380 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 0,5 чайної ложки соди (гашеної оцтом)
  • щіпка солі.

Для начинки потрібно:

  • 1,5 лимона
  • 200 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Приготування

1. Спочатку потрібно натерти тверде масло, потім додати до нього просіяне борошно, сіль і гарненько все перемішати.

2. Окремо змішати соду, гашену оцтом і сметану. З’єднуємо обидві суміші і гарненько вимішуємо тісто. Робити це потрібно швидко, щоб масло не встигло дуже розтанути.

3. Тепер ділимо тісто на дві частини і кладемо їх в холодильник (одна частина тіста повинна бути більше другої у два рази).

4. Готуємо начинку. Лимон необхідно подрібнити за допомогою блендера, попередньо видаливши кісточки. Потім додаємо до лимона цукор, крохмаль і добре перемішуємо.

5. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, можна додати ще трохи крохмалю. Краще вибирати кукурудзяний крохмаль, тому що він надає випічці особливу хрустку скоринку.

6. Тепер тісто можна дістати з холодильника. Розкладіть більшу частину на дні форми та сформуйте високі бортики. Посипте тісто крохмалем, потім вилийте начинку.

7. Накрийте пиріг другим шматочком тіста. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Смачного!

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...