Впорається навіть недосвідчена господиня: Рецепт ароматного сливового пирога від Катерини Пєскової

Цей рецепт домашнього пирога від кондитерки чудово підійде для початківців у випічці, або якщо у вас не має багато часу на приготування, а солодкого хочеться. Сливи в рецепті ви сміло можете замінити на вишні, яблука або інші улюблені фрукти чи ягоди, радять Патріоти України.

Щоб приготувати вдома смачний пиріг вам необхідно розморозити сливи, або використати свіжі. Решту інгредієнтів точно знайдуться на кухні будь-якої господині. Аромати домашньої випічки, хрумке тісто та соковиті сливи стану чудовим доповненням до склянки какао, наваристого узвару або чаю.

Рецепт сливового пирога

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:


Приготування:

  1. У глибокому посуді збийте вершкове масло з цукром до білої маси.
  2. Додайте просіяне борошно, розпушувач, яйця та замісіть тісто.
  3. Розкачайте тісто в тонкий шар та викладіть у круглу форму для випікання. Не забудьте вкрити її пергаментом.
  4. Сливи розріжте навпіл, видаліть кісточки. Полийте їх лимонним соком та посипте корицею.
  5. Викладіть сливи на тісто та посипте цукром.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг протягом 40 хвилин.
  7. Перед подачею до столу, посипте сливовий пиріг цукровою пудрою. Смачного!

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

понеділок, 9 червень 2025, 12:12

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...

Будуть ідеальні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

понеділок, 9 червень 2025, 11:15

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...