Впорається навіть недосвідчена господиня: Рецепт ароматних медових кексів з яблуками

Кекси або, як їх ще називають, мафіни - дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або починаюча господиня без досвіду. Більш того, в цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим, радять Патріоти України.

Інгредієнти: яблука (3 шт.), рідкий мед (100 г), масло вершкове (100 г), яйця (2 шт.), горіхи кеш'ю (25 г), борошно (170 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Приготування:

Яблука промиваємо в проточній воді, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо маленькими кубиками. Горіхи кеш'ю рубаємо ножем у дрібну крихту. Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розтануло при кімнатній температурі.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо рідкий мед і щіпку солі. Беремо міксер і збиваємо все разом на високій швидкості близько 1 хвилини - до утворення піни. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо ще 1-2 хвилини.

До тіста додаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо і збиваємо на низькій швидкості до однорідності тіста. Потім додаємо туди нарізані яблука.

Беремо форми для кексів - силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста, зверху посипаємо нарізаною крихтою з горіхів. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-25 хвилин - залежно від потужності.

Витягуємо кекси з формочок і чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо апетитні кекси до чаю або какао і насолоджуємося смаком.

Джерело: Апостроф

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...