Впорається навіть недосвідчена господиня: Рецепт ароматних медових кексів з яблуками

Кекси або, як їх ще називають, мафіни - дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або починаюча господиня без досвіду. Більш того, в цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим, радять Патріоти України.

Інгредієнти: яблука (3 шт.), рідкий мед (100 г), масло вершкове (100 г), яйця (2 шт.), горіхи кеш'ю (25 г), борошно (170 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Приготування:

Яблука промиваємо в проточній воді, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо маленькими кубиками. Горіхи кеш'ю рубаємо ножем у дрібну крихту. Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розтануло при кімнатній температурі.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо рідкий мед і щіпку солі. Беремо міксер і збиваємо все разом на високій швидкості близько 1 хвилини - до утворення піни. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо ще 1-2 хвилини.

До тіста додаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо і збиваємо на низькій швидкості до однорідності тіста. Потім додаємо туди нарізані яблука.

Беремо форми для кексів - силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста, зверху посипаємо нарізаною крихтою з горіхів. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-25 хвилин - залежно від потужності.

Витягуємо кекси з формочок і чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо апетитні кекси до чаю або какао і насолоджуємося смаком.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? ТОП-5 найкорисніших спецій на планеті

понеділок, 20 жовтень 2025, 6:15

Спеції століттями зачаровували людство своїм ароматом і цілющими властивостями. Вони надихали на відкриття нових земель, ставали символами багатства та культури, а спершу були першими ліками людства, передають Патріоти України. Сьогодні наукові дослідж...

Нарізані банани залишаться свіжими до 4 днів - секретний трюк, який рятує фрукти

неділя, 19 жовтень 2025, 23:10

Нарізані банани часто швидко темніють і стають м’якими, але експерти з харчування знайшли простий спосіб зберегти їх свіжими до чотирьох днів, передають Патріоти України з посиланням на. Ключовий інгредієнт — лимонний сік. Лимонна кислота допомагає зни...