Кекси або, як їх ще називають, мафіни - дуже простий у приготуванні десерт, з яким впорається навіть підліток або починаюча господиня без досвіду. Більш того, в цей процес можна залучати маленьких дітей, яким буде цікаво допомогти дорослим, радять Патріоти України.
Інгредієнти: яблука (3 шт.), рідкий мед (100 г), масло вершкове (100 г), яйця (2 шт.), горіхи кеш'ю (25 г), борошно (170 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
Яблука промиваємо в проточній воді, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо маленькими кубиками. Горіхи кеш'ю рубаємо ножем у дрібну крихту. Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розтануло при кімнатній температурі.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо рідкий мед і щіпку солі. Беремо міксер і збиваємо все разом на високій швидкості близько 1 хвилини - до утворення піни. Потім додаємо м'яке вершкове масло і збиваємо ще 1-2 хвилини.
До тіста додаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо і збиваємо на низькій швидкості до однорідності тіста. Потім додаємо туди нарізані яблука.
Беремо форми для кексів - силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста, зверху посипаємо нарізаною крихтою з горіхів. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-25 хвилин - залежно від потужності.
Витягуємо кекси з формочок і чекаємо, поки вони охолонуть.
Подаємо апетитні кекси до чаю або какао і насолоджуємося смаком.
Для її приготування навіть борошно не знадобиться, передають Патріоти України. Спочатку відокремте білки від жовтків і змішайте жовтки із сиром. Потім додайте йогурт, цукор та крохмаль. Перемішайте до однорідної маси. Збийте білки до щільної піни і змі...
Якщо котлети вийшли недостатньо соковитими, то зневірятися рано. Виправити ситуацію допоможе підлива. Завдяки простому рецепту її можна приготувати за п’ять хвилин, навіть коли планів на неї не було. Підлива зробить смачнішою не лише котлети, а й тефте...