Впорається навіть недосвідчена господиня: Рецепт соковитого курячого пирога з картоплею

Хто відмовиться від ароматної домашньої випічки? А якщо це соковитий пиріг, з яким впорається навіть новачок? Пропонуємо вам перевірений рецепт пирога з куркою, картоплею і хрусткою скоринкою. Скажемо відразу: тісто в ньому особливе! Завдяки йому, пиріг залишається м’яким і соковитим навіть на другий день, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру
  • 100 г вершкового масла
  • 400 г пшеничного борошна
  • 3 картоплини
  • 2 ст. л. олії
  • кунжут (за смаком)
  • гіркий перець (за смаком)
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 300 г курячої грудки
  • 1 цибулина
  • 1 яєчний жовток
  • сіль за смаком
  • цукор — щіпка.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста змішати кефір, топлене масло, яйце, дріжджі, сіль і цукор. Просіяти борошно і розпушувач, замісити тісто. Накрити його поліетиленовою плівкою і залишити на 20 хвилин.

2. За цей час приготуємо начинку. Курку і картоплю нарізати дрібними кубиками, додати цибулю. Влити олію, сіль і перець, розмішати.

3. Розділити тісто на дві частини. Розкачати кожен пласт на тонкий прямокутник. Всередину кожного — викласти начинку.

4. Тепер формуємо наші пироги. Можна так, як показано на фото, або зробіть так, як вам більше подобається.

5. Застелити форму папером для випічки і перекласти на неї пироги. Змастити верх яєчним жовтком і посипати кунжутом. Випікати 35 хвилин при 180 градусах.


Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...