Вражаюче ніжна й ароматна: Рецепт запеченої скумбрії з червоною цибулею та винним оцтом від Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко розповів, як приготувати ніжну рибу з винним оцтом та великою кількістю цибулі, передають Патріоти України.

Існує безліч способів приготувати скумбрію, адже ця риба справді універсальна та проста у приготуванні. Рибу часто запікають шматочками, готують із різними соусами, але в цьому рецепті Євген Клопотенко пропонує запекти рибу цілою, накривши фольгою, щоб зберегти всі аромати.

«Найкращим способом розморозити скумбрію - перекласти її з морозильної камери в холодильник на 12 годин. Якщо ж у вас немає стільки часу і потрібно розморозити швидше, занурте скумбрію в холодну воду, попередньо поклавши в герметичний пакет. Такий спосіб розморожування триватиме кілька годин. Можна періодично змінювати воду, так буде ще трохи швидше. Головне — не класти рибу прямо у воду, тому що вода не тільки забере більшу частину смаку, а й може сприяти розмноженню бактерій», — поділився лайфхаком кулінарний експерт.

Рецепт скумбрії в духовці

Інгредієнти:

  • 3 скумбрії
  • 500 г червоної цибулі ( 6-8 шт.)
  • 3 зубчики часнику
  • 5 ст. оливкової олії
  • 6 ст. винного оцту (або 1-2 ст. л. столового оцту 9%)
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

Підготуйте всі інгредієнти, розморозьте рибу і приберіть нутрощі.

Очистіть цибулю і наріжте її півкільцями. Червона цибуля солодша за ріпчасту, тому додасть страві пікантності.

Розігрійте сковороду із 5 ст. л. оливкової олії та обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте часник та винний оцет. Якщо немає винного, додайте 1-2 ст. л. звичайного столового оцту 9%. Випарюйте винний оцет ще приблизно 2 хвилини.

Перекладіть цибулю у форму для запікання, а зверху викладіть скумбрію черевцями донизу, щоб аромати краще всоталися. Посоліть і поперчіть до смаку.

Накрийте форму для запікання фольгою, щоб аромати залишалися всередині, а риба була соковитішою.

Запікайте страву за температури 180°C близько 40 хвилин. Смачного!

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, навіщо класти у воду для варіння яєць сірники

четвер, 18 квітень 2024, 11:12

Яйця - це доступний та корисний продукт, який має бути в раціоні для підтримки здоров’я. Найпростіший варіант їх приготування - варіння, передають Патріоти України. Досвідчені кулінари при цьому кладуть у воду сірники, доки яйця варяться. Але це може з...

Не робіть так! ТОП-3 неочевидні помилки можуть зіпсувати смак котлет

четвер, 18 квітень 2024, 10:15

Якщо домашні знають про те, що господиня планує готувати котлети, всі готуються до дегустації неймовірно смачної страви. Однак її занадто легко зіпсувати, зробивши не очевидні помилки. У чому вони полягають, передають Патріоти України. Багато хто намаг...