Євген Клопотенко розповів, як приготувати ніжну рибу з винним оцтом та великою кількістю цибулі, передають Патріоти України.
Існує безліч способів приготувати скумбрію, адже ця риба справді універсальна та проста у приготуванні. Рибу часто запікають шматочками, готують із різними соусами, але в цьому рецепті Євген Клопотенко пропонує запекти рибу цілою, накривши фольгою, щоб зберегти всі аромати.
«Найкращим способом розморозити скумбрію - перекласти її з морозильної камери в холодильник на 12 годин. Якщо ж у вас немає стільки часу і потрібно розморозити швидше, занурте скумбрію в холодну воду, попередньо поклавши в герметичний пакет. Такий спосіб розморожування триватиме кілька годин. Можна періодично змінювати воду, так буде ще трохи швидше. Головне — не класти рибу прямо у воду, тому що вода не тільки забере більшу частину смаку, а й може сприяти розмноженню бактерій», — поділився лайфхаком кулінарний експерт.
Інгредієнти:
Приготування:
Підготуйте всі інгредієнти, розморозьте рибу і приберіть нутрощі.
Очистіть цибулю і наріжте її півкільцями. Червона цибуля солодша за ріпчасту, тому додасть страві пікантності.
Розігрійте сковороду із 5 ст. л. оливкової олії та обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте часник та винний оцет. Якщо немає винного, додайте 1-2 ст. л. звичайного столового оцту 9%. Випарюйте винний оцет ще приблизно 2 хвилини.
Перекладіть цибулю у форму для запікання, а зверху викладіть скумбрію черевцями донизу, щоб аромати краще всоталися. Посоліть і поперчіть до смаку.
Накрийте форму для запікання фольгою, щоб аромати залишалися всередині, а риба була соковитішою.
Запікайте страву за температури 180°C близько 40 хвилин. Смачного!
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...