Євген Клопотенко розповів, як приготувати ніжну рибу з винним оцтом та великою кількістю цибулі, передають Патріоти України.
Існує безліч способів приготувати скумбрію, адже ця риба справді універсальна та проста у приготуванні. Рибу часто запікають шматочками, готують із різними соусами, але в цьому рецепті Євген Клопотенко пропонує запекти рибу цілою, накривши фольгою, щоб зберегти всі аромати.
«Найкращим способом розморозити скумбрію - перекласти її з морозильної камери в холодильник на 12 годин. Якщо ж у вас немає стільки часу і потрібно розморозити швидше, занурте скумбрію в холодну воду, попередньо поклавши в герметичний пакет. Такий спосіб розморожування триватиме кілька годин. Можна періодично змінювати воду, так буде ще трохи швидше. Головне — не класти рибу прямо у воду, тому що вода не тільки забере більшу частину смаку, а й може сприяти розмноженню бактерій», — поділився лайфхаком кулінарний експерт.
Інгредієнти:
Приготування:
Підготуйте всі інгредієнти, розморозьте рибу і приберіть нутрощі.
Очистіть цибулю і наріжте її півкільцями. Червона цибуля солодша за ріпчасту, тому додасть страві пікантності.
Розігрійте сковороду із 5 ст. л. оливкової олії та обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте часник та винний оцет. Якщо немає винного, додайте 1-2 ст. л. звичайного столового оцту 9%. Випарюйте винний оцет ще приблизно 2 хвилини.
Перекладіть цибулю у форму для запікання, а зверху викладіть скумбрію черевцями донизу, щоб аромати краще всоталися. Посоліть і поперчіть до смаку.
Накрийте форму для запікання фольгою, щоб аромати залишалися всередині, а риба була соковитішою.
Запікайте страву за температури 180°C близько 40 хвилин. Смачного!
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...