Вразить смаком і ароматом! Готуємо справжнісіньку збірну м'ясну солянку за рецептом наших бабусь

Збірна м'ясна солянка - неймовірно смачний і ситний суп, який готують з додаванням декількох видів м'яса, копченостей, томатної пасти, солоних огірків і лимона. Таке нестандартне поєднання здатне "підірвати" смакові рецептори, передають Патріоти України.

Пропонуємо вам приготувати цю першу страву по "кулінарній біблії" наших мам і бабусь - "Книзі про смачну і здорову їжу", яка вперше вийшла ще в 1939-му році пробним тиражем.

Інгредієнти для солянки

На 500 г м'яса (для бульйону):

  • 300 г варених або смажених м'ясних продуктів,
  • 4 солоних огірка,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • 2 ст. ложки томата-пюре,
  • 3 ст. ложки олії,
  • по 1 ст. ложці каперсів і чорних оливок,
  • 100 г сметани,
  • 1/4 лимона,
  • зелень (кріп або петрушка),
  • помідори (при бажанні).

Покрокове приготування страви

Ріпчасту цибулю нашаткувати, злегка підсмажити і тушкувати з томатом і маслом, підливши трохи бульйону.

Огірки очистити від шкірки, розрізати на дві частини і нарізати скибочками.

М'ясні продукти (варені і смажені) можуть бути різні: м'ясо, шинка, телятина, нирки, язик, сосиски, ковбаса та інші. Їх слід нарізати тонкими скибочками, покласти в каструлю з приготованою цибулею, додати огірки, каперси, сіль, лавровий лист, залити бульйоном і варити 5-10 хвилин. Можна додати нарізані кружечками помідори.

При подачі до столу в солянку покласти сметану, оливки, скибочки лимона, очищеного від шкірки, дрібно нарізану зелень петрушки або кріп. Маленька підказка: якщо не знайшли каперси, нічого страшного

Це цікаво знати

Друге видання книги "Книги про смачну і здорову їжу" вийшло вже в 1952-му році фантастичним тиражем у 8 млн примірників.

Для радянських людей це була свого роду "кулінарна біблієя". Крім рецептів там було багато кухонних лайфхаків (якщо говорити сучасною мовою). У книзі 424 сторінки, а форматом вона більше стандарту А4.

От у чому секрет! Кулінарна хитрість, щоб смажені пиріжки не були сирими всередині

четвер, 18 квітень 2024, 7:12

Не секрет, що смажені на сковороді пиріжки виходять набагато смачнішими, незалежно від того, яка начинка в них захована, передають Патріоти України. Причина в рум’яній скоринці, ароматі та зовнішньому апетитному вигляді. Щоправда, користь такого перек...

Це варто знати! Що не можна святити у великодньому кошику - перелік заборонених продуктів та речей

четвер, 18 квітень 2024, 6:30

Вже 5 травня православні християни в Україні будуть відзначати Великдень. Головні атрибути такого свята - це спечена паска, а також пофарбовані яйця, які є символом життя. Саме ці продукти освячують у великодню ніч, передають Патріоти України. Але якщ...