Кожна господиня хоча б раз у житті, але пересолювала першу страву. Це може статися через неуважність або випадково, проте не поспішайте засмучуватися. Виявляється, існує простий та дієвий спосіб виправити ситуацію, передають Патріоти України.
На сторінці sudha.lukka поділилися цікавим лайфгаком, який допоможе врятувати пересолений суп або борщ. Усе, що вам потрібно — це звичайна картоплина та кілька хвилин.
Картопля має природну здатність вбирати рідину разом із розчиненими у ній речовинами, зокрема сіллю. Саме тому вона стає ефективним засобом для корекції пересолених страв.
Якщо у вас під рукою немає картоплі, можна скористатися іншими методами:
Щоб уникнути надлишкового соління, завжди додавайте сіль поступово, маленькими порціями, дегустуючи страву на кожному етапі приготування. Пам’ятайте, що деякі інгредієнти (наприклад, бульйонні кубики чи копченості) вже містять сіль, тому важливо враховувати це під час приготування.
Пересолений суп — це ще не кінець світу. Завдяки простим та доступним методам можна легко виправити ситуацію та насолоджуватися смачною стравою. Тож наступного разу, коли зіткнетеся з цією кулінарною проблемою, ви знатимете, що робити.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...