Все можливо! Як винахідливі господині виправляють смак пересолених котлет

Навіть у досвідчених господарок бувають невдалі дні, коли все валиться з рук, передають Патріоти України.

Пересолені котлети – це не біда. Головне знати, як виправити страву.

Подробиці

Якщо в готових котлетах багато солі, відправте їх в пароварку на півгодини.

Разом із парою вийде зайва сіль. А самі котлети стануть ще більш пишними та смачними.

Якщо такої техніки вдома немає, викладіть котлети на сковорідку, залийте їх водою і тушкуйте під закритою кришкою.

Цей спосіб хороший тим, що до котлет на сковорідку можна викласти відразу і картоплю, залити соусом страву і приготувати повноцінну вечерю.

Ще один простий спосіб врятувати пересолені котлети – приготувати підливу.

Зваріть овочевий бульйон, додайте масла і борошна та варіть бульйон, доки він не загустіє.

Залийте цією підливою котлети і відправте в духовку на 10 хвилин. Підлива вбере зайву сіль.

Пересолені котлети можна запекти в духовці разом із картоплею або макаронами під вершковим соусом.

Вийде дуже смачна запіканка, а про те, що котлети були пересолені, ніхто не здогадається.

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...

Все просто! Як відрізнити справжню червону ікру від підробки за 2 секунди

вівторок, 9 грудень 2025, 17:45

Червона ікра - дуже смачний і корисний продукт суперфуд, багатий на легкозасвоюваний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни (A, D, E, групи B) і мінерали (йод, цинк, фосфор, залізо), які зміцнюють імунітет. Червону ікру можна їсти як самостійну страву,...