Все просто, але! Названо кулінарні лайфхаки, з якими вийде ідеальний суп

Здавалося б, у приготуванні такої простої страви, як суп, немає нічого складного. Однак є безліч способів покращити її. Ознайомтесь з цими кулінарними хитрощами, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо ви коли-небудь готували м’ясний бульйон, то напевно знаєте про дратівливу піну, яка з’являється в процесі закипання. Багато господинь забувають зняти її наприкінці приготування. У цьому немає нічого страшного і така дрібниця не зашкодить смаку страви. Але краще перед тим, як додавати бульйон, залити склянку води в каструлю. Так піна підніметься з дна, і ви зможете спокійно її прибрати.

Ця порада також стосується приготування м’ясного бульйону. Якщо ви не задоволені його прозорістю, покладіть у нього в процесі готування яєчну шкаралупу. Але обов’язково попередньо гарненько її промийте. Після не забудьте процідити бульйон. А якщо виникла потреба підфарбувати страву, з цим чудово впорається відвар лушпиння цибулі.

Чи знаєте ви, що курячий бульйон не переносить жодних спецій? Через додавання різних підсилювачів страва просто втрачає свій смак. Замість різних спецій додайте в курячий бульйон нарізану цибулину або моркву. Так страва збереже смак.

Ще один секрет смачного курячого бульйону пов’язаний із приготуванням його зі старої курки. Щоб вона швидше зварилася, потрібно помістити її в каструлю з холодною водою на 5 хвилин. Краще зробити це після 20-30 хвилинного варіння.

Не забувайте після приготування витягувати із супу лавровий лист. Це – ідеальний засіб для додавання до смаку страви своєрідних цікавих ноток, але, залишившись у супі після варіння, він тільки зіпсує його.

Щоб позитивно вплинути на смак будь-якого супу, додайте в нього кілька свіжих лисичок. Не забудьте попередньо їх обробити та приготувати. Лисички слід дрібно нарізати, а краще покришити, і потім додати до страви. Так ваш суп стане ще смачнішим.

Джерело: ПростоВей

Генетика vs. харчування: Названо продукт, який допомагає уникнути хвороб серця

понеділок, 1 вересень 2025, 7:14

Серцево-судинні захворювання залежать як від генетики, так і від способу життя. Якщо у вашій родині були випадки проблем із серцем, важливо знати, як знизити ризик, передають Патріоти України. За даними дослідження, опублікованого у журналі Circulation...

Це варто знати! Вчені розповіли, як пити каву, щоб вона була корисною для здоров’я

понеділок, 1 вересень 2025, 6:48

Добрі новини для поціновувачів кави - вживання чорної кави пов’язане зі зниженням ризику смерті від усіх причин. До такого висновку дійшло нове дослідження, проведене в Університеті Тафтса, яке показало, що цей очевидний ефект кави зникає, якщо додават...