Все просто! Як позбутися неприємного запаху під час смаження риби

У процесі приготування смаженої риби часто виникає один момент: з’являється неприємний аромат, з яким не завжди справляється навіть якісна витяжка. Для багатьох цей момент є неприйнятним, тому господині не надто часто смажать рибу, передають Патріоти України.

Проте всього кілька хитрощів допоможе вирішити проблему.

Що потрібно для цього зробити

Попередня підготовка

Не всі знають про те, що рибу можна і навіть необхідно попередньо вимочувати. Це допоможе смаку стати більш делікатним та цікавим. До того ж молоко нейтралізує будь-які неприємні аромати. 20 хвилин на “молочні ванни” буде цілком достатньо.

Лимонний сік

Риба ідеально поєднується зі смаком та ароматом цитрусових. Але не всі знають, що лимон допоможе позбавити кухню неприємного аромату смаженої риби. Для цього перед відправленням на сковорідку злегка збризніть шматок риби соком цитрусового фрукта.

Особливий вид олії

Найчастіше господині, які дбають про своє здоров’я, вважають за краще використовувати для смаження рафіновану олію. Економні жінки віддають перевагу традиційній рослинній. Однак обидва варіанти ніяк не можуть вплинути на запах. З його нейтралізацією чудово справляється ріпакова олія.

Лише спробуйте! Що досвідчені кулінари додають у рибні котлети для соковитості та смаку

п’ятниця, 27 червень 2025, 16:13

Рибні котлети готують не так часто, як м’ясні страви, адже при готуванні може виникнути низка складнощів. Часто господині не задоволені смаковими якостями та текстурою котлет із риби.Тому варто знати про те, які хитрощі допоможуть перетворити блюдо на...

Є секрет! Як відварити овочі для салатів, щоб вони вийшли м’якими і смачними

п’ятниця, 27 червень 2025, 13:08

Багато популярних салатів у своєму складі містять відварені овочі, яким відведено важливу роль у концепції страви. Тому необхідно якісно приготувати овочі, передають Патріоти України. Овочі повинні вийти смачними та м’якими. Якщо йдеться про буряки, то...