Все просто! Як приготувати домашній майонез за допомогою міксера

Більшість рецептів пропонує домашній майонез робити блендером, але не у всіх він є. Натомість міксер більш популярний кухонний “ґаджет”. Інгредієнти прості, нічого зайвого. У такому соусі користі більше, ніж у магазинному, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо вас злякає кількість олії в домашньому майонезі, то зауважимо, що в магазинному її не менше, проте якість часто гірша. Майонез важко назвати соусом із серії правильного харчування, але іноді в салат краще додати його, ніж покупний.

Отже, для 250 мл соусу треба взяти:

  • 1 яйце
  • 200 мл олії
  • 2 ч. л. лагідної гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. цукру

Всі інгредієнти, крім олії, потрібно відправити у банку (0,5 л). Збити міксером до однорідної маси, а потім вводити олію тонкою цівкою. Маса стане густою, білою, з ніжним жовтим відтінком. Якщо вам треба більш яскравий колір, то додайте 1/4 ч. л. куркуми.

Джерело: ПростоВей

Кавоманам на замітку! Як зробити смак кави гармонійнішим

четвер, 30 січень 2025, 9:12

Кава, за своєю природою, досить гіркий напій. Однак іноді ця нотка виявляється настільки домінуючою, що навіть найзапекліші кавомани не можуть пити її не скривившись, передають Патріоти України. Якщо кава надмірно гірчить, слід звернути увагу на етикет...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають крохмаль у котлетний фарш

четвер, 30 січень 2025, 8:12

Напевно, багато хто і не чув про те, що в котлетний фарш потрібно додавати крохмаль. Здавалося б, цей інгредієнт там абсолютно зайвий. Але це не так. Багато господинь вже давно використовують його для приготування м’ясних биточків. А навіщо в котлетном...