Все просто! Як приготувати домашній майонез за допомогою міксера

Більшість рецептів пропонує домашній майонез робити блендером, але не у всіх він є. Натомість міксер більш популярний кухонний “ґаджет”. Інгредієнти прості, нічого зайвого. У такому соусі користі більше, ніж у магазинному, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо вас злякає кількість олії в домашньому майонезі, то зауважимо, що в магазинному її не менше, проте якість часто гірша. Майонез важко назвати соусом із серії правильного харчування, але іноді в салат краще додати його, ніж покупний.

Отже, для 250 мл соусу треба взяти:

  • 1 яйце
  • 200 мл олії
  • 2 ч. л. лагідної гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. цукру

Всі інгредієнти, крім олії, потрібно відправити у банку (0,5 л). Збити міксером до однорідної маси, а потім вводити олію тонкою цівкою. Маса стане густою, білою, з ніжним жовтим відтінком. Якщо вам треба більш яскравий колір, то додайте 1/4 ч. л. куркуми.

Джерело: ПростоВей

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...

Є секрет! Як з малої кількості фаршу зробити багато котлет

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:12

Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...