Все просто! Як приготувати холодець, який застигає навіть без желатину

За старих часів традиційною зимовою застільною стравою був холодець, причому варили його без желатину, а застигав він без холодильника. Що заважає сучасним господиням, які мають на кухні все необхідне для приготування холодця, зварити його правильно, передають Патріоти України.

Якщо холодець “завмер”, можна зітхнути з полегшенням, адже половина справи вже зроблена. В іншому випадку страва перетворюється на рідку м’ясну юшку.

Розкажемо, як зварити холодець навіть без желатину.

Складові

Холодець рекомендується варити зі свинини або яловичини та курки (іншої птиці). У такому разі ефект м’ясного желе буде гарантовано. Тому потрібно купити:

  • свинячу рульку;
  • пару ніжок (хтось воліє ще й вуха);
  • парочку антрекотів;
  • цибулину, моркву, петрушку, перець, спеції та часник – за смаком.

Як готувати

Все починається з попередньої обробки м’яса. Його необхідно вимити та замочити у холодній воді (краще це робити на ніч). Після цього починаємо варити м’ясні інгредієнти. Важливо видаляти піну, і як вона з’явиться і вода закипить, зробити менше вогонь.

Курка використовується як основне джерело м’яса. До того ж, її м’ясо вважається дієтичним. Перед початком варіння краще розрізати тушку на кілька частин, а кидати її потрібно за кілька годин, перед тим, як почали варити свинину.

Після того як закинули варити курку, холодець готується ще 4-5 годин, а за годину до готовності необхідно додати моркву та цибулю.

При цьому цибулю можна не різати, а кинути повністю (тільки почистивши заздалегідь), так її буде легше прибрати з бульйону. Сіль, часник та спеції найкраще додавати в кінці варіння.

Прикрашають холодець вареною морквою, вареними яйцями та зеленню петрушки, які викладаються на дно миски, а потім викладають м’ясо та заливають бульйон. У холодильник холодець прибирають лише після того, як він охолоне. Смачного!

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...