За старих часів традиційною зимовою застільною стравою був холодець, причому варили його без желатину, а застигав він без холодильника. Що заважає сучасним господиням, які мають на кухні все необхідне для приготування холодця, зварити його правильно, передають Патріоти України.
Якщо холодець “завмер”, можна зітхнути з полегшенням, адже половина справи вже зроблена. В іншому випадку страва перетворюється на рідку м’ясну юшку.
Складові
Холодець рекомендується варити зі свинини або яловичини та курки (іншої птиці). У такому разі ефект м’ясного желе буде гарантовано. Тому потрібно купити:
Все починається з попередньої обробки м’яса. Його необхідно вимити та замочити у холодній воді (краще це робити на ніч). Після цього починаємо варити м’ясні інгредієнти. Важливо видаляти піну, і як вона з’явиться і вода закипить, зробити менше вогонь.
Курка використовується як основне джерело м’яса. До того ж, її м’ясо вважається дієтичним. Перед початком варіння краще розрізати тушку на кілька частин, а кидати її потрібно за кілька годин, перед тим, як почали варити свинину.
Після того як закинули варити курку, холодець готується ще 4-5 годин, а за годину до готовності необхідно додати моркву та цибулю.
При цьому цибулю можна не різати, а кинути повністю (тільки почистивши заздалегідь), так її буде легше прибрати з бульйону. Сіль, часник та спеції найкраще додавати в кінці варіння.
Прикрашають холодець вареною морквою, вареними яйцями та зеленню петрушки, які викладаються на дно миски, а потім викладають м’ясо та заливають бульйон. У холодильник холодець прибирають лише після того, як він охолоне. Смачного!
Багато людей не уявляють ранок без кави, але лікарі попереджають: надмірне споживання кофеїну може призвести до підвищення тиску, тривожності та проблем зі сном. Експерти радять звернути увагу на альтернативні напої, які не лише пробуджують організм, а...
Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...