Все просто! Як приготувати шарлотку за 10 хвилин

Будь-яка господиня знає, що на приготування тіста для шарлотки йде чимало часу, передають Патріоти України.

Проте наші бабусі справлялися з цією справою значно швидше, хоча вони не мали таких приладів, як міксер.

Подробиці

Існує простий спосіб – витратити на процес приготування основи для пирога не більше 10 хвилин.

Для цього борошно в майбутнє тісто потрібно всипати повільно.

«Швидкий» рецепт шарлотки

Один з лайфхаків полягає в тому, що духовку потрібно включити на початку створення тіста.

Основа готуватиметься недовго: за цей час духова шафа добре прогріється. При цьому температура не буде надто високою.

Далі готуються фрукти: п’ять яблук потрібно почистити від шкірки і порізати на невеликі шматочки.

На наступному етапі слід збити п’ять яєць і 300 грам цукрового піску. Здійснювати цю процедуру потрібно доти, доки цукор повністю розчиниться.

Після цього в тісто додається 100 грамів розтопленого вершкового масла і трохи солі.

Далі додайте дві склянки борошна. Робити це потрібно поступово: всипати відразу все борошно не можна.

Перемішування потрібно здійснювати ложкою, а не міксером. У результаті на створення тіста піде не більше десяти хвилин.

Звичайно, випікання пирога в духовці займе більше часу, проте в ці моменти господині нічого не потрібно буде робити, крім своєчасного відключення духовки, коли шарлотка буде готова.

Ви могли це не знати! ТОП-5 щоденних звичок, які стабілізують рівень цукру в крові

п’ятниця, 26 грудень 2025, 6:42

Контроль рівня цукру в крові - це не лише питання дієти, а й спосіб життя. Щоденні звички, навіть найменші, можуть суттєво вплинути на стабільність енергії та загальне самопочуття, передають Патріоти України. Дієтологи наголошують, що головне – не суво...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.