Все просто! Як приготувати шарлотку за 30 хвилин

Найсмачніша шарлотка, як відомо, виходить із яблуками кислих сортів. Хто одного разу куштував такий пиріг, на інший уже не згоден, передають Патріоти України.

До того ж пиріг хороший тим, що на його приготування не потрібно багато часу, особливих навичок та ексклюзивних інгредієнтів.

Для приготування потрібно:

  • 5 яєць;
  • 200 гр цукру;
  • 160 гр борошна;
  • 1 кг яблук (кислих);
  • 2 ст. л крохмалю (картопляного або кукурудзяного);
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 ч. л. кориці;
  • щіпка солі, вершкове масло.

Як готувати

Збиваємо яйця у глибокій ємності та додаємо ванільний цукор, перемішуючи до однорідного стану.Слідом до суміші додається борошно і сіль, все добре перемішати. Миємо і очищаємо від серцевини яблука, ріжемо дольками і викладаємо на паперові рушники, щоб підсохли.

Духовка має прогрітися до 180 градусів.Далі змішуємо корицю та крохмаль, обвалюємо в ній нарізані скибочки яблук.Змащуємо форму для запікання олією, злегка присипаємо борошном або манкою, а надлишки струшуємо.

Викладаємо у форму яблука, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Потім виливаємо у форму тісто. Випікаємо шарлотку.Розтопленим вершковим маслом зверху покриваємо шарлотку та ставимо в духовку на 40-45 хвилин.Перед тим як дістати пиріг із форми, даємо йому охолонути. Смачного!

Чим замінити каву вранці: Найкращі напої, які додають настрою і сил

субота, 4 жовтень 2025, 9:48

Багато людей не уявляють ранок без кави, але лікарі попереджають: надмірне споживання кофеїну може призвести до підвищення тиску, тривожності та проблем зі сном. Експерти радять звернути увагу на альтернативні напої, які не лише пробуджують організм, а...

Розставлено крапки над "і": Чи можна пити каву на голодний шлунок

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 23:10

Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...