Все просто! Як приготувати шарлотку за 30 хвилин

Найсмачніша шарлотка, як відомо, виходить із яблуками кислих сортів. Хто одного разу куштував такий пиріг, на інший уже не згоден, передають Патріоти України.

До того ж пиріг хороший тим, що на його приготування не потрібно багато часу, особливих навичок та ексклюзивних інгредієнтів.

Для приготування потрібно:

  • 5 яєць;
  • 200 гр цукру;
  • 160 гр борошна;
  • 1 кг яблук (кислих);
  • 2 ст. л крохмалю (картопляного або кукурудзяного);
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 ч. л. кориці;
  • щіпка солі, вершкове масло.

Як готувати

Збиваємо яйця у глибокій ємності та додаємо ванільний цукор, перемішуючи до однорідного стану.Слідом до суміші додається борошно і сіль, все добре перемішати. Миємо і очищаємо від серцевини яблука, ріжемо дольками і викладаємо на паперові рушники, щоб підсохли.

Духовка має прогрітися до 180 градусів.Далі змішуємо корицю та крохмаль, обвалюємо в ній нарізані скибочки яблук.Змащуємо форму для запікання олією, злегка присипаємо борошном або манкою, а надлишки струшуємо.

Викладаємо у форму яблука, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Потім виливаємо у форму тісто. Випікаємо шарлотку.Розтопленим вершковим маслом зверху покриваємо шарлотку та ставимо в духовку на 40-45 хвилин.Перед тим як дістати пиріг із форми, даємо йому охолонути. Смачного!

Секрет пухкого омлету: Як приготувати ресторанну страву вдома

неділя, 3 серпень 2025, 11:08

Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, п...

Полуничний мус із 3 інгредієнтів - ідеальний літній десерт за 15 хвилин

неділя, 3 серпень 2025, 7:12

Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...