Все просто! Як приготувати сирний соус, від якого всі будуть у захваті

Коли ви спробуєте справжній сирний соус, ніякий інший майонезний з запахом сиру ніколи не станете купляти. Це така суттєва різниця, що просто немає чого додати. Готують його на основі сиру чеддер, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Потрібні такі продукти:

  • масло — 40 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • чеддер — 200 г;
  • вершки 10% — 100 мл;
  • борошно — 0,5 скл.;
  • лимонний сік — 1-2 краплі;
  • мускатний горіх — 0,5 ч.л.;
  • сіль, перець, спеції.

Як приготувати

Розтопіть вершкове масло в каструльці. До нього додайте порізаний дуже дрібно часник. В цю суміш потрібно просіяти борошно, але робіть це малими порціями, щоб не утворилися грудочки. Прогрівайте протягом 1 хвилини.

Тепер настав час влити вершки. Постійно помішуйте, а коли суміш стане густою, тоді час засипати тертий сир.

Продовжуйте тримати соус на вогні, але він повинен бути повільний. Помішуємо та чекаємо розтоплення сиру. Коли це станеться, долийте ще вершки.

Тепер залишається довести до смаку спеціями та лимонним соком. Готовий соус перелийте в соусницю, а коли охолоне, можна подавати до столу. Можна подавати й теплий. Залежить від того, до яких страв. Смачного!

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...