Все просто! Як приготувати сирний соус, від якого всі будуть у захваті

Коли ви спробуєте справжній сирний соус, ніякий інший майонезний з запахом сиру ніколи не станете купляти. Це така суттєва різниця, що просто немає чого додати. Готують його на основі сиру чеддер, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Потрібні такі продукти:

  • масло — 40 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • чеддер — 200 г;
  • вершки 10% — 100 мл;
  • борошно — 0,5 скл.;
  • лимонний сік — 1-2 краплі;
  • мускатний горіх — 0,5 ч.л.;
  • сіль, перець, спеції.

Як приготувати

Розтопіть вершкове масло в каструльці. До нього додайте порізаний дуже дрібно часник. В цю суміш потрібно просіяти борошно, але робіть це малими порціями, щоб не утворилися грудочки. Прогрівайте протягом 1 хвилини.

Тепер настав час влити вершки. Постійно помішуйте, а коли суміш стане густою, тоді час засипати тертий сир.

Продовжуйте тримати соус на вогні, але він повинен бути повільний. Помішуємо та чекаємо розтоплення сиру. Коли це станеться, долийте ще вершки.

Тепер залишається довести до смаку спеціями та лимонним соком. Готовий соус перелийте в соусницю, а коли охолоне, можна подавати до столу. Можна подавати й теплий. Залежить від того, до яких страв. Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...