Все просто! Як приготувати варення з полуниці без заморожування, кип’ятіння і стерилізації

Сьогодні можна використовувати безліч варіантів заготівлі полуниці на зиму і кожен вибирає для себе той, який більше подобається. Пропоную вам простий рецепт, за допомогою якого ви отримаєте ароматну і свіжу, легку у приготуванні полуницю, передають Патріоти України.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • полуниця, 2 кг;
  • цукор, 2 кг.

Процес приготування

Ягоди добре вимити і викласти на сито так, щоб воно повністю встелити дно. Брати можна будь-які ягоди: дрібні, середнього розміру, великі.

Прибираєм хвостики. Викладіть ягоди в ємність, посипавши цукром. Зверху також засипте цукром і відкладіть ще 200 г цукру на майбутнє. Накрийте кришкою і залиште на 4 – 5 годин. Час від часу помішуючи. Банки вимийте і простерилізуйте разом з кришками.

Розкладіть варення в банки зверху насипте цукор. Виходить близько 2 столових ложок цукру на банку, якщо виходить додіти більше, всипте стільки, щоб цукровий шар був досить щільним.

Прикрутіть кришки на банку і перенесіть варення в підвал.

Така свіжа і ароматна заготовка буде зберігатися до наступного сезону. Таке варення ідеально підійде, як начинка для тортів і рулетів. З його допомогою можна приготувати смачний компот, просто подавати з млинцями, оладками, з морозивом та іншими солодкими стравами. Ідеально поєднується з пісочним пирогом.

Що потрібно зробити, щоб варення було густим

середа, 18 червень 2025, 13:05

Щоб не зіпсувати солодке та смачне варення, потрібно знати прості правила його приготування, передають Патріоти України. Якщо варення залишається рідким і не густіє, є прості способи, як досягти потрібної густоти та консистенції. При варінні варення по...

Лише спробуйте! Який продукт зробить засмажену яловичину смачнішою

середа, 18 червень 2025, 12:05

Страви з яловичини разом з овочами – ідеальний варіант обіду або вечері для будь-якої сім’ї. Крім того, приготувати цю страву не дуже складно, передають Патріоти України. Для приготування знадобиться:. Для початку яловичину слід ретельно промити і нарі...