Все просто! Як приготувати варення з полуниці без заморожування, кип’ятіння і стерилізації

Сьогодні можна використовувати безліч варіантів заготівлі полуниці на зиму і кожен вибирає для себе той, який більше подобається. Пропоную вам простий рецепт, за допомогою якого ви отримаєте ароматну і свіжу, легку у приготуванні полуницю, передають Патріоти України.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • полуниця, 2 кг;
  • цукор, 2 кг.

Процес приготування

Ягоди добре вимити і викласти на сито так, щоб воно повністю встелити дно. Брати можна будь-які ягоди: дрібні, середнього розміру, великі.

Прибираєм хвостики. Викладіть ягоди в ємність, посипавши цукром. Зверху також засипте цукром і відкладіть ще 200 г цукру на майбутнє. Накрийте кришкою і залиште на 4 – 5 годин. Час від часу помішуючи. Банки вимийте і простерилізуйте разом з кришками.

Розкладіть варення в банки зверху насипте цукор. Виходить близько 2 столових ложок цукру на банку, якщо виходить додіти більше, всипте стільки, щоб цукровий шар був досить щільним.

Прикрутіть кришки на банку і перенесіть варення в підвал.

Така свіжа і ароматна заготовка буде зберігатися до наступного сезону. Таке варення ідеально підійде, як начинка для тортів і рулетів. З його допомогою можна приготувати смачний компот, просто подавати з млинцями, оладками, з морозивом та іншими солодкими стравами. Ідеально поєднується з пісочним пирогом.

Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

неділя, 24 серпень 2025, 5:40

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України. Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...