Все просто! Як пришвидшити скисання молока

Якщо вам потрібний для приготування домашній кефір (кисле молоко), а спеціальної закваски нема, як і можливості її придбати, то ці поради для вас. Їх на практиці використовують господині давно. Не нові секрети, але корисні, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб молоко швидше прокисло, поставте його у тепле місце. Наприклад, на підвіконня під батареєю.

Щоб процес бродіння запустився, додайте скибочку чорного хліба або ложку сметани. Корисні бактерії сприятимуть тому, щоб молоко прокисло.

Якщо маєте шматочок сиру, то додайте його. Кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.

Джерело: ПростоВей

Смакота! Картопляні деруни без яєць та борошна

неділя, 25 травень 2025, 21:08

Що приготувати, якщо залишилися тільки картопля та цибуля на кухні, а в магазин іти зовсім не хочеться. Гарним вибором стануть деруни. Це ситна та ароматна страва, яка подобається дорослим та дітям, передають Патріоти України. Приготувати улюблені бага...

Інгредієнт, з яким гречка гарантовано буде смачною

неділя, 25 травень 2025, 19:09

Гречана каша – гарнір популярний, але не всі господині знають, як приготувати гречку розсипчастою та смачною. Мало того, що гречка часто виходить рідкою, так ще й несмачною. З додаванням одного інгредієнта, гречка набуде насиченого та яскравого смаку, ...