Все просто! Як пришвидшити скисання молока

Якщо вам потрібний для приготування домашній кефір (кисле молоко), а спеціальної закваски нема, як і можливості її придбати, то ці поради для вас. Їх на практиці використовують господині давно. Не нові секрети, але корисні, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб молоко швидше прокисло, поставте його у тепле місце. Наприклад, на підвіконня під батареєю.

Щоб процес бродіння запустився, додайте скибочку чорного хліба або ложку сметани. Корисні бактерії сприятимуть тому, щоб молоко прокисло.

Якщо маєте шматочок сиру, то додайте його. Кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому яйця після варіння не можна класти в холодну воду

вівторок, 7 жовтень 2025, 7:45

Багато господинь переконані, що холодна вода після варіння - найкращий спосіб зупинити процес приготування яєць і зробити чищення шкаралупи легким, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. . Цю пораду повторюють цілі покоління, але насправді вон...

Ще й дуже смачний! Цей напій рятує від атеросклерозу і зміцнює судини

вівторок, 7 жовтень 2025, 6:15

Хоча вода залишається головним напоєм протягом дня, гранатовий сік може надати організму чимало користі. Він підтримує роботу серця, вен та артерій, забезпечує організм необхідними вітамінами та мінералами, передають Патріоти України. Гранат багатий на...