Часто куплені нами в магазині банани зелені і тверді. Інколи це може розчарувати, адже їх смак розкривається найкраще тоді, коли вони повністю спілі. На щастя, є кілька хитрощів, які можуть допомогти пришвидшити дозрівання вашого банана, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України.
Зберігайте їх разом з іншими фруктами з високим вмістом етилену
Щоб прискорити процес дозрівання банана, рекомендується розміщувати його поруч з іншими продуктами з високим вмістом етилену, оскільки він спонукає фрукти почати процес дозріванняю.
Фрукти з високим вмістом етилену - це яблука, авокадо, помідори та дині.
Використовуйте метод паперового пакета
Один із найпростіших і найприродніших способів дозрівання фруктів — це покласти їх у паперовий пакет на теплий стіл.
Щоб прискорити процес, ви можете дозволити іншим вашим стиглим фруктам допомогти дозріти іншим. Покладіть фрукти в пакет із стиглими фруктами, як-от банан, груша чи яблуко. Як ми вже знаємо, ці фрукти виділяють етилен, який сприяє дозріванню інших фруктів.
Поставте їх у мікрохвильовку або запікайте в духовці
Запікання банана в мікрохвильовці — це блискавичний спосіб швидкого дозрівання цього фрукту. Зубочисткою проткніть кілька отворів у банані та поставте його в мікрохвильовку на 20–30 секунд, щоразу перевіряючи, поки він не досягне бажаної текстури.
Усе те ж саме можна зробити і у духовці.
Покладіть банани у морозилку
Як дуже високі, так і низькі температури спричиняють руйнування клітин і крохмалю в банані , що призводить до м’якої консистенції, яка асоціюється зі стиглими фруктами. Незважаючи на те, що це не найшвидший метод, саме ця логіка також пояснює, чому заморожування цілого банана (включно зі шкіркою), а потім розморожування, щоб насолоджуватися ним (пізніше, також може бути ефективним.
Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...
З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...