Помилково вважати, що цукровий пісок додають у варення лише для того, щоб забезпечити заготівлі солодкий смак. Справа в тому, що цукор виконує ще одну важливу функцію, виступаючи в ролі консерванту, передають Патріоти України.
Однак він не є єдиною харчовою добавкою, яка може використовуватись для організації тривалого зберігання продуктів.
З цим завданням чудово справляються і такі добавки, як пектин, агар чи будь-яка кислота. Додавання будь-якого з названих інгредієнтів в варення ви зможете в 2-3 рази скоротити кількість цукрового піску, що використовується.
До речі, найменше цукру потрібно при приготуванні так званого варення-п’ятихвилинки. У цьому варіанті застосовується співвідношення вихідного продукту цукру 3 до 1.
Пам’ятайте: після того, як ви наповните банки солодкою ягідною або фруктовою масою, їх необхідно пастеризувати на водяній бані протягом 15-20 хвилин. Після цього можна закрити ємності кришками та відправляти на зберігання.
Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...
Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...