Все просто! Як видалити наліт із кранів за 5 хвилин

Накип – твердий наліт, що утворюється через мінеральні відкладення, які залишаються після випаровування води. Згодом вони кристалізуються, і видалити їх стає складно. Тому бажано позбавлятися накипу відразу, тим більше, що він може стати ще й розсадником зарази. Як це зробити, використовуючи простий і доступний засіб, розповідає OBOZ. UA, передають Патріоти України

Як лимонна кислота видаляє накип?

Лимонна кислота – речовина, що міститься в однойменних цитрусових. Завдяки своїм кислотним властивостям вона чудово справляється з розчиненням накипу. При цьому лимонна кислота є досить м'якою, щоб не пошкодити металеві або пластикові поверхні кранів.

Важливо! Не використовуйте лимонну кислоту для чищення мармуру, каменю чи дерева.

Що стосується накипу на кранах, для його видалення можна використовувати свіжий лимонний сік, але більш ефективним варіантом буде кристалічна лимонна кислота, яка продається у всіх супермаркетах за доступною ціною.

Як очистити кран від накипу за допомогою лимонної кислоти

Закип'ятіть чайник і налийте 500 мл гарячої води у відповідну ємність. Додайте 2 столові ложки лимонної кислоти і ретельно перемішайте, доки кристали повністю не розчиняться. Для посилення ефекту можна додати кілька крапель засобу миття посуду, щоб видалити мильні розлучення.

Далі:

  • Надягніть рукавички, перелийте розчин у пульверизатор і рясно нанесіть його на крани.
  • Залишіть розчин на 20 хвилин, щоб лимонна кислота встигла зруйнувати накип.
  • Видаліть наліт за допомогою губки або старої зубної щітки.

Після цього промийте крани теплою водою і витріть насухо чистою ганчіркою.

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...

Лише спробуйте! Що досвідчені кулінари додають у рибні котлети для соковитості та смаку

п’ятниця, 27 червень 2025, 16:13

Рибні котлети готують не так часто, як м’ясні страви, адже при готуванні може виникнути низка складнощів. Часто господині не задоволені смаковими якостями та текстурою котлет із риби.Тому варто знати про те, які хитрощі допоможуть перетворити блюдо на...