Все просто! Як зберегти полуницю на зиму без заморозки

Варена чи заморожена полуниця не може передати тих смакових якостей, якими її наділила природа після дозрівання. До того ж розморожена ягода має непрезентабельний вигляд і рідкий смак. Але є спосіб зберегти ягоди на зиму без звичних для кожної господині способів. На смак полуниця нагадуватиме свіжі ягоди з цукром, передають Патріоти України.

Для приготування потрібно:

  • 1 кг полуниці;
  • 1 кг цукру;
  • 200 мл води;
  • 2 гр лимонної кислоти.

Як готувати

Наберіть воду, засипте цукор, перемішайте та поставте на вогонь. Після того, як сироп закипить, потрібно додати лимонну кислоту і продовжувати варити ще 15 хвилин. У цей час треба приготувати ягоди. Краще використовувати дрібні та середні. Їх потрібно помити, видалити хвостики, висушити на серветці.

Потім залишиться скласти ягоди в миску та залити гарячим цукровим сиропом. У такому стані полуниця має бути близько 20 хвилин і пустити сік. Після цього ягоди відкидають на друшляк, сироп, що залишився, знову доводять до кипіння і варять 10 хвилин. Потім ягоди заливають сиропом повторно та залишають на 20 хвилин.

Третій раз процедуру повторюють з тією ж послідовністю, тільки кип’ятять сироп 5 хвилин.Перед тим як втретє заливати ягоди, їх розкладають сухими стерилізованими банками і заливають цукровим сиропом. В банках їх зберігають у перевернутому стані 3 дні, а потім прибирають у комору.

А ви це знали? Які продукти не можна мити перед приготуванням

вівторок, 3 червень 2025, 0:12

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України. Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що п...

Є секрет! Що додати у вінегрет, щоб салат став ще смачнішим

понеділок, 2 червень 2025, 23:10

Смак популярного завдяки доступності продуктів та легкості приготування салату може розкритися для вас з нових сторін при додаванні незвичайного компонента. Багато господинь, що люблять експерименти, додають до нього столову ложку молока і чайну ложку ...