Все просто! Як зварити буряк за 15 хвилин

Самий довгограючий коренеплід – це буряк. Без нього складно уявити собі червоний борщ, оселедець під шубою, вінегрет та інші салати. Однак приготувати буряк правильно ще треба вміти. Вариться він довго, а якщо зробити щось не так, то його головна перевага – колір та смак – підуть, передають Патріоти України.

Розкажемо, як довести цей овоч до готовності та при цьому не зіпсувати майбутню готову страву.

Подробиці

  1. Насамперед потрібно ретельно вимити буряк, але хвіст і верхівку обрізати не можна. Коренеплід укладають у ємність, заливають водою, після чого доводять воду до кипіння.
  2. На наступному етапі в каструлю з буряком кладуть шкоринку чорного хліба, вважається, що так можна уникнути неприємного запаху при варінні овочів.
  3. З цього моменту буряк кип’ятиться ще 15 хвилин.
  4. Далі овоч потрібно витягнути з гарячої води та залишити у холодній воді на 5 хвилин.

Кулінари запевняють, що перепад температури доведе овоч до повної готовності без тривалого варіння.

Якщо готувати буряк у такий спосіб, можна не тільки заощадити час, а й зберегти вітаміни та поживні речовини.

Джерело: ПростоВей

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...